PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

La còpia digital de l’arxiu de la Solana ja és a Meritxell

El comú de Canillo i Encamp van firmar ahir el llibre d’actes

Per El Periòdic

Francesc Camp, Marc Casals i Laura Mas ahir en l’acte.
Francesc Camp, Marc Casals i Laura Mas ahir en l’acte. | Comú de Canillo / Xavier Pujol

Els comuns d’Encamp i Canillo van dipositar ahir una còpia digitalitzada de la documentació restaurada de l’arxiu de la Solana a l’armari que hi ha a la sala del Consell General al santuari de Meritxell.

Els cònsols major i menor de Canillo Francesc Camp i Marc Casal, i la cònsol major d’Encamp Laura Mas, amb la presència dels síndics generals Carles Ensenyat i Sandra Codina van firmar ahir el llibre d’actes per a deixar constància de l’entrega de la còpia digital dels documents.

L’arxiu està custodiat a casa Joan Antoni d’Encamp des del segle XVIII i conté la documentació relativa al plet en el qual un tribunal francès reconeix com a territori andorrà la zona de la Solana, que delimita amb les dues parròquies i amb l’Hospitalet-près-l’Andorre.

El llibre d’actes actual és de l’any 1978, ja que l’anterior es va perdre amb l’incendi que va haver-hi al santuari l’any 1972. El darrer apunt al llibre d’actes és de l’any 1987, que fa referència a l’arrendament per a l’any 1988 dels terrenys de la Solana als pobles de Mérens-les-Valls i L’Hospitalet-près-l’Andorre per un import de 40.000 pessetes.

Els comuns d’Encamp i de Canillo es van encarregar fer un acte de divulgació sobre aquest fet històric. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT