PUBLICITAT

Les Canàries, com alternativa

  • Els viatges als països àrabs canvien de rumb a les illes, mentre l'Adriàtic guanya terreny a les agències
P. G. / E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Turistes a la porta principal del Temple de Edfu a Egipte Foto: TONY LARA

Canviar Egipte o Tunssia per les Canàries. Aquesta és l'alternativa que han elegit molts dels que tenien fetes les reserves als diferents països àrabs. Així ho va confirmar la vicepresidenta de l'Associació d'Agències de Viatges, Maica Terrones. Els mesos de gener i febrer són els que més demanda hi ha de destinacions com Tunisia, Marro o Jordània, per aquest motiu s'ha notat una davallada important i a més s'han hagut de cancel·lar una quinzena de reserves previstes a curt termini.

«Sí que hi ha una mica de por per viatjar als països àrabs, la gent té ara més reticències», va explicar Terrones.

Egipte és una de les eleccions dels viatgers més triada durant el mes d'abril. Tot i això, des del col·lectiu preveuen que quan s'estabilitzi i es normalitzi un poc la situació en aquests països les demandes es reprendran en normalitat. Pel que fa a Tunisia sol ser més punt de parada dels creuers turístics que es fan pel Mediterrani. És per aquest motiu que fins aquest mes ha estat cancel·lada aquesta parada dels creuers però es preveu que es torni a oferir durant aquest mes.

L'Adriàtic es reactiva

La zona del mar Adriàtic és un dels punts turístics que està reactivant-se segons expliquen des de les agències de viatge que preveuen sigui una de les destinacions més elegides per aquest any. Un exercici que Terrones preveu que serà positiu perquè en els dos primers mesos de l'any ja s'han donat moltes demandes de pressupostos i reserves per a viatges per a la setmana de carnestoltes i la Setmana Santa.

«Aquest any es potenciarà la zona del Mediterrani i l'Adriàtic, amb destinacions com Croàcia, Cerdenya i el producte estrella continuarà sent el creuer pel Mediterrani que l'any passat ja va funcionar», va explicar la vicepresidenta de les agències de viatges.

L'únic país àrab que no ha notat una davallada de demandes ha estat Dubai i es preveu que també sigui un atractiu per aquest any. «És una destinació que té molt bona oferta hotelera i molt bones platges», va explicar Terrones.

L'any passat va provocar una davallada en la facturació de les agències de viatges del 5%. «Ha estat l'any de les ofertes on el volum de feina ha augmentat per buscar la millor oferta però no la rendibilitat», va explicar la vicepresidenta de l'associació.

Els preus mitjans per una setmana a Canàries amb mitja pensió està entre 400 i 450 euros, els creuers per Mediterrani costen uns 600 euros, i altres viatges a llarga distància com pot ser Nova York i el Carib costen entre 1.000 i 1.200 euros. Un paquet de viatge, hotel però sense mitja pensió a Croàcia té un preu que està entre 500 i 600 euros.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT