PUBLICITAT

Ordino

Ordino tanca l’any amb un superàvit de més d’1,6 milions

Dolsa s’absté per l’augment d’impostos en la construcció

Per Anna Mencos

Els consellers durant la sessió del consell del Comú d’Ordino.
Els consellers durant la sessió del consell del Comú d’Ordino. | A.M.

El Comú d’Ordino ha tancat el 2022 amb un superàvit de més d’1,6 milions d’euros, concretament, 1.671.000 euros. La liquidació dels comptes de l’any passat es va aprovar amb nou vots a favor i l’abstenció del conseller de X’Ordino, Enric Dolsa. Durant la sessió del comú, la consellera de Finances, Maria del Mar Coma, va explicar que el percentatge d’endeutament se situa en 99,81%, un equivalent d’11,8 milions d’euros.

D’altra banda, la despesa liquidada s’ha incrementat un 5,8%, principalment pel cost financer. Pel que fa a les inversions, han estat destinades a la reforma i a la remodelació del paviment del nucli antic de la parròquia, entre d’altres.

En quant al capítol d’ingressos, han augmentat els impostos relatius a la construcció. Dolsa va explicar, durant la roda de premsa posterior al consell, que un dels motius que l’han portat a no donar el vistiplau als comptes ha estat per aquest augment desmesurat. «Hi ha un augment de l’ITP, que és d’un 20%, aquest és el reflex de la gran barbaritat que s’ha fet en aquesta parròquia», manifestava el conseller.

ALTRES TEMES

Dolsa també va mostrar la seva preocupació pel futur del Museu de la Miniatura, després que el propietari manifestés que si el comú li treu la concessió que li oferia disposar de tres opis publicitaris, no tindria els ingressos complementaris per a poder substituir el museu. Davant d’aquest fet i de la importància cultural que té aquesta institució per a Ordino, i que a la vegada afecta favorablement a l’economia de la parròquia, el conseller de X’Ordino va proposar que des del Departament de Cultura es donés una subvenció equiparada als diners que el museu deixaria de guanyar i que per a poder dur a terme aquesta subvenció  es declari al Museu de la Miniatura, bé d’interès cultural o parroquial. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT