PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les telecomunicacions, rellevants en les negociacions amb la UE

El cap de Govern, Xavier Espot és el nou president d’Andorra Telecom i FEDA

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, en una compareixença anterior.
El cap de Govern, Xavier Espot, en una compareixença anterior. | SFG

El Govern va aprovar ahir dimecres la configuració dels nous membres que formaran part del Consell d’Administració d’Andorra Telecom i Forces Elèctriques d’Andorra (FEDA). Pel que fa a la companyia telefònica, es va anunciar que el cap de Govern, Xavier Espot, serà el president de l’entitat i el ministre de Finances, Ramon Lladós, en serà el vicepresident. Ocuparan el càrrec com a vocals el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres; el secretari d’Estat de Transformació Digital i Telecomunicacions, Marc Rossell; el director de l’oficina digital, Cesar Marquina, i el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal. D’altra banda, Núria Gomez continuarà sent secretaria del consell.

De forma paral·lela es va anunciar que el cap de Govern també estarà al capdavant de la presidència de FEDA; seguit pel ministre de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia, Guillem Casal, que va ser nomenat membre del consell d’administració. Els vocals de la companyia elèctrica seran el secretaria d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné i Silvia Calvó. També formaran part del consell, el director general de FEDA, Albert Moles, i Marta Suñé.

Pel que fa a la implicació del cap de Govern com a president en matèria d’energia i telecomunicacions amb relació a l’acord d’associació amb la Unió Europea i la possibilitat que això agiliti la negociació, el portaveu de Govern, Guillem Casal, va explicar que es vol donar més «rellevància política» a aquests temes en la negociació, perquè «són els cerrells que es van apartar durant el període de dissolució del consell general». Ara que poden reprendre la feina, reafirmaven que és important que Espot tingui aquest càrrec de cara a l’acord amb la Unió Europea.

D’altra banda, es va validar la designació de la ministra de Presidència, Economia, Treball i Habitatge, Conxita Marsol, com a presidenta del Patronat d’Andorra Recerca i Innovació; i el ministre de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, Ladislau Baró, com a vicepresident. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT