PUBLICITAT

Simulacre d’accident aeri a l’aeroport Andorra-La Seu

Hi van participar efectius d’Andorra i de Catalunya

Per Maria Lozano

Imatge d’un moment del simulacre.
Imatge d’un moment del simulacre. | Protecció Civil

Ahir es va celebrar a l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell un simulacre d’un accident aeri durant la maniobra d’aterratge en una zona escarpada.

El responsable territorial de protecció civil a Lleida, Xavier Duran, va informar que l’objectiu del simulacre «és veure la resposta que té el pla d’evacuació de l’aeroport, a més d’avaluar el temps, observar la coordinació entre els diferents operatius i aproximar aquest simulacre a una possible situació real».

Hi van participar diferents efectius del Principat i de Catalunya. Des d’Andorra es van mobilitzar un vehicle de bombers, quatre observadors del SUM, dos del departament de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments i un observador de la Direcció general de Protecció Civil. En el cas de Catalunya hi van participar els Bombers de la Generalitat, el Sistema d’Emergències Mèdiques, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, Agents Rurals, Protecció Civil de la Generalitat i la Creu Roja.

Els Bombers d’Andorra van estar només d’observació «és el segon simulacre al qual participem, en aquest cas d’observadors, per a agilitzar la resposta tant dels Bombers com del SUM», explicava el Director del Cos de Bombers Andorrà, Jordi Farré, i comentava que «en el cas que hi hagués un accident nosaltres ens activaríem».

Duran va explicar que aquests simulacres es fan dins del mateix aeroport cada dos anys, però «quan podem muntem un simulacre real amb la participació de com més operatius millor per a coordinar la mateixa resposta del pla d’autoprotecció del mateix aeroport, a més de veure com actuen els  plans territorials».

En l’accident simulat hi havia dos membres de la tripulació i cinc passatgers. Després de l’impacte va ser el mateix aeroport qui va activar el pla d’autoprotecció, a més de trucar a emergències. Quan van arribar els bombers van coordinar l’emergència amb la resta dels cossos actuants. Van ser els primers els que van fer tasques de recerca i rescat de les persones ferides, i el SEM va fer la cura dels ferits. Els Mossos d’Esquadra van aixecar els dos cadàvers amb l’helicòpter i van ajudar en les primeres intervencions després de l’accident.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT