PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Espot acudeix a la cimera de la Comunitat Política Europea a Moldàvia

Excepte Rússia i Bielorússia, hi són presents la majoria dels països europeus

Per Joan Jiménez

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen, i la presidenta de Moldàvia, Maia Sundu, en roda de premsa, ahir.
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen, i la presidenta de Moldàvia, Maia Sundu, en roda de premsa, ahir. | El Periòdic

Avui, a la capital de Moldàvia, Chisinau, tindrà lloc la cimera de la Comunitat Política Europea, un fòrum nascut l’any passat per iniciativa del Copríncep d’Andorra i president de la República francesa, Emmanuel Macron, a causa de la necessitat de cohesionar la col·laboració i coordinació política dels estats europeus després de la invasió russa d’Ucraïna, indiferentment de la seva pertinença a altres institucions internacionals com la Unió Europea. 

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von Der Leyen, durant la compareixença de premsa d’ahir amb la presidenta de Moldàvia, Maia Sandu, va assegurar que  «la presència de 50 líders (dels estats europeus) ara mateix, aquí a Chisinau, és un missatge molt fort. Moldàvia és aquesta setmana el cor d’Europa amb motiu de la celebració d’aquesta cimera internacional. 

Xavier Espot, cap de Govern d’Andorra, és un d’aquests 50 alts representants del continent que es reuneixen avui a la capital moldava i acudeix a la cita europea representant al Principat acompanyat d’una delegació andorrana composada pel secretari d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, Landry Riba, i l’ambaixadora  andorrana a Bèlgica i cap de la missió d’Andorra per a la UE, Esther Rabasa. 

Aquest esdeveniment es mostra com una eina per a apropar als països membres de la UE amb els seus estats veïns sense la diferenciació de si pertanyen o no a l’organisme europeu de Brussel·les. En aquest escenari, Andorra i altres estats participants com Mònaco o San Marino disposaran d’un espai on poder estrènyer la seva coordinació amb els altres països europeus i poder donar èmfasi a les necessitats i voluntats polítiques dels estats de petites dimensions, en un ambient geopolític canviant i volàtil. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT