PUBLICITAT

130.000 visitants recorren les rutes de ‘Macarulla, Petits senders màgics’

Els itineraris són una proposta diferencial amb què gaudir de la natura

Per El Periòdic

Una imatge del ‘Bosc dels Menairons’.
Una imatge del ‘Bosc dels Menairons’. | Andorra Turisme

Andorra Turisme ha facilitat les xifres referides a les rutes de Macarulla, Petits senders màgics des de la seva posada en marxa el 2021, situant-se en els més de 130.000 visitants. De manera més desglossada, El Bosc dels Menairons i On són els bolets?, les dues primeres rutes que van inaugurar-se, acumulen 48.501 i 43.489 visites, respectivament. Pel que fa a La poció de la Bruixa Quela i Rastres i petjades, ambdues estrenades l’estiu del 2022, n’acumulen ja 22.983 i 14.510 cadascuna.

Les xifres confirmen així doncs l’èxit d’aquests itineraris dirigits als infants i les seves famílies, sent una iniciativa més que consolidada tant entre el públic familiar del país com visitants. Les rutes estan pensades com una proposta diferencial amb què gaudir de la natura, oferint als infants una primera aproximació al senderisme mitjançant el joc i la descoberta de l’entorn paisatgístic. 

Totes les excursions són d’accés lliure, però per a poder dur a terme els diferents jocs proposats cal disposar del llibret específic de cada ruta. Aquest es pot adquirir en qualsevol oficina de turisme o descarregant-ho a través del web www.visitandorra.com. L’objectiu és que, a través dels quaderns, les famílies puguin endinsar-se en les tradicions, creences i la natura del país d’una forma divertida i entretinguda. 

A partir de l’1 de juny, però, els llibrets que fins ara eren gratuïts passaran a tenir un preu simbòlic d’un euro, per així conscienciar sobre l’ús responsable del paper i fomentar la sostenibilitat. A més, si els infants han completat totes les proves podran escanejar un codi QR al final del llibret per a rebre el diploma d’explorador Macarulla. N’hi ha un de diferent per a cada ruta i fins ara se n’han demanat més de 5.000.

Les rutes de Macarulla, Petits senders màgics van néixer de la col·laboració entre Andorra Turisme i els diferents comuns del Principat. Pel moment, hi ha itineraris a la Massana – El Bosc dels Menairons –, Canillo – On són els bolets? –, Escaldes-Engordany – La poció de la Bruixa Quela – i Encamp – Rastres i petjades –. Actualment s’està treballant també en dues noves rutes, les quals podrien ser estrenades durant el pròxim any. 

Torna a posar-se en marxa el bus turístic

El bus turístic torna als carrers a partir de l’1 de juny amb una oferta de set rutes diferents, una per a cada dia de la setmana. L’art romànic, els oficis o les tradicions del Principat serveixen com a fil conductor dels itineraris temàtics que permeten als turistes recórrer el conjunt de les parròquies del país d’una manera còmoda i sostenible. Un passeig pel casc antic de Sant Julià de Lòria, amb visita inclosa a l’església de la parròquia i la de Sant Romà, se suma aquest any a les habituals cites amb el llac d’Engolasters, el museu Farga i Rosell i els miradors del Coll de la Botella o del Roc del Quer, entre d’altres. 

D’aquesta manera, un total de 2.191 persones van optar l’any passat per descobrir el país a través d’aquesta via, el que suposa un 24% més que el 2021. L’agost i el juliol van ser els mesos en què el servei va ser més popular, en primer i segon lloc respectivament.

De les set rutes, la més demandada va ser la del dissabte, la qual inclou el dinar i és l’única que dura fins les 16.30 hores. La resta de la setmana, les excursions duren mitja jornada en horari de matí. Totes elles destaquen pel seu alt valor cultural, combinant sempre la visita a museus i esglésies amb les parades en punt panoràmics per a gaudir de les vistes d’Andorra. A més, els visitants van sempre acompanyats d’un guia titulat que els explica els diferents detalls i curiositats, amb possibilitat d’escollir entre el català, el castellà, el francès i l’anglès. 

Aquest transport funciona de l’1 de juny al 31 d’octubre i la tarifa inclou les entrades als museus i les esglésies que es visiten durant el recorregut, incloent-hi la del mirador del Roc del Quer, sent de 22 euros per els dies entre setmana i de 37 per a dissabte, amb el dinar inclòs.

PUBLICITAT
PUBLICITAT