PUBLICITAT

Els pilots tenen ganes de córrer la Pujada Arinsal-Andorra 2023

Hi podrà participar qualsevol classe de cotxe dins de la Sèrie Nacional

Per El Periòdic

Imatge de la cursa del Campionat de França de Muntanya 2a divisió.
Imatge de la cursa del Campionat de França de Muntanya 2a divisió. | Josep Maria Montaner

El passat cap de setmana es va disputar a Quillan-Col du Portel la quarta prova del Campionat de França de Muntanya 2a Divisió, justament la cursa prèvia a la Pujada Arinsal-Andorra 2023. Aquesta competició que marcarà l’equador d’aquest certamen i que, quan finalitzi, permetrà comprovar cap on anirà la segona part de la temporada. Això fa que la pujada organitzada per ACA CLUB sigui a dia d’avui la que tots els pilots esperen córrer.

Degut a que finalment la prova no puntuarà per al Campionat de Catalunya per decisió de la Federació Catalana, han convocat la Sèrie Nacional per tal de que pilots de qualsevol vehicle de Turisme, Sport o Monoplaça moder o clàssic, puguin participar a la pujada amb classificació i trofeus independents pels que s’incriguin.

D’altra banda, ACA CLUB Esportiva està rebent forces inscripcions de pilots francesos i andorrans. Com ja és sabut, Arinsal- Andorra 2023 tindrà com escenari la carretera CS-520 que porta a l’estació d’esquí d’Arinsal, entre les fites 0,240 i 4,340, amb un pendent mitjà del 8,6% i una llargada de 4,100 quilòmetres.

Pel que fa als andorrans, protagonistes destacats tant del Campionat d’Espanya com del de Catalunya, n’hi haurà una nodrida representació, encapçalats per Gerard de la Casa (Ford Fiesta FX) i Jordi Gaig (Porche 991 GT3R), líders de les seves respectives categories en els campionats esmentats. També hi participaran els capdavanters a Catalunya en l’apartat CM I CM+, respectivament, Ramon Plaus i Felipe Brandao, entre d’altres. Tot això farà de la cursa d’Arinsal una autèntica festa per als pilots i aficionats locals.

Finalment, el Trofeu dels Pirineus, campionat que es decideix en quatre curses, arribarà a Andorra una vegada disputada la pujada de Quillan, i per tant serà la segona de les programades enguany. També a Arinsal s’obtindran punts per als pilots que segueixen la Lliga ‘Occitanie Méditerranée’ d’automobilisme.

Les verificacions tindran lloc la tarda del divendres 9 de juny a l’Hotel Ushuaïa i el programa dels dos dies de cursa, és el següent: Dissabte, 10 de juny a les 12.00 hores, el tancament de la carretera CS-520; a les 13.00 hores es produirà la pujada d’entrenaments lliures; a les 14.30 i a les 16.30 hores, es faran dues pujades d’entrenaments oficials i finalment a les 18.30 hores serà la primera pujada de cursa.

Pel que fa al diumenge 11 de juny, a les 08.00 hores es farà el tancament de la carretera CS-520; a les 09.00 hores el Warm-up no cronometrat; 10.30 hores la segona pujada de cursa; a les 12.30 hores, la tercera pujada de cursa; cap a les 15.00 hores es publicaran els resultats oficials (suma dels temps de les dues millors pujades) i posteriorment a les 16.00 hores es repartiran els premis a l’Hotel Ushuaïa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT