PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

El Papa Francesc rep la talla de la Mare de Déu de Canòlich

Una seixantena de lauredians han pelegrinat fins al Vaticà

Per El Periòdic

El mossèn de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, amb la talla de la Mare de Déu de Canòlich.
El mossèn de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert, amb la talla de la Mare de Déu de Canòlich. | Pepe Chisvert

Coincidint amb la celebració dels 800 anys de la troballa de la Mare de Déu de Canòlich, el Papa Francesc rebrà durant el dia d’avui a una seixantena de pelegrins lauredians, els quals han portat fins a les portes del Vaticà una talla de la Mare de Déu perquè sigui beneïda pel Papa. La delegació està formada per l’arquebisbe i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives (qui va beneïr la talla el passat dissabte a l’aplec de Canòlich); l’ambaixador a la Santa Seu, Carles Álvarez; el mossèn de Sant Julià de Lòria, Pepe Chisvert; i el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral.

Les històries i llegendes sobre la talla no s’han deixat de repetir al llarg dels anys i inclús alguns asseguren que data de l’època romànica. El dibuix central de l’exemplar mostra a una mare asseguda en un tron juntament amb un infant, al que sosté sobre el seu genoll esquerre. 

Any important per a Sant Julià de Lòria

El 2023 serà un any especial per a la parròquia laurediana i és que, amb motiu dels 800 anys de la troballa de la Mare de Déu Canòlich, s’han impulsat tot un seguit d’activitats religioses, culturals, esportives, educatives i socials per a commemorar aquesta data.  Exemple d’això és l’aplec celebrat dissabte al santuari de Canòlich, el qual va rebre una gran afluència de lauredians i ciutadans d’arreu. Allà, el copríncep episcopal va lloar la Diada de Canòlich com una mostra del que és Andorra i com s’ha de mostrar a l’exterior, preservant la identitat i les tradicions que conformen el país. També va exaltar la figura de Maria com un model exemplar de fe i de l’acompanyament que ha fet al Principat i, concretament, a la parròquia de Sant Julià de Lòria.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT