PUBLICITAT

Els carrers de la Massana estalvien un 21,5% en enllumenat públic

En el darrer any, el consum de llum a la parròquia ha passat de 73.030 kW a 57.260 kW

Per El Periòdic

Imatge d’un dels operaris en els treballs d’enllumenat públic.
Imatge d’un dels operaris en els treballs d’enllumenat públic. | Comú de la Massana

El consum de l’enllumenat públic de la Massana continua baixant. Mentre que a l’abril de l’any passat la xifra va ser de 73.030 kW, enguany s’ha situat en els 57.260 kW. Un estalvi del 21,5%, amb una evolució a la baixa que respon a la campanya encetada pel comú l’any passat, on va decidir substituir les bombetes de vapor de sodi per leds, entre altres mesures.

«El primer dels nostres objectius és reduir al màxim el consum d’energia, una mesura que forma part del pla de sostenibilitat que vam aprovar a principis del mandat», va explicar la cònsol menor de la parròquia, Eva Sansa, qui va afegir que el segon objectiu respon al fet de «garantir la qualitat del nostre cel fosc, ja que tenim el segell de Destinació Turística i Reserva Starlight».

Així doncs, durant els primers mesos d’enguany s’està portant a terme la instal·lació de les 472 llums que es van adquirir a finals del passat exercici. Es tracta d’un sistema d’il·luminació regulable, de 70 W fins les 12.00 hores i que baixa als 40 W fins que es fa de dia. Cal destacar que, a més, a les diferents urbanitzacions de la parròquia es manté la mesura d’il·luminar un fanal sí un fanal no, així com el fet de mantenir apagats un dels dos llums dels fanals amb doble braç de les avingudes Sant Antoni, el Ravell i el Través.

«Estem buscant la màxima eficiència, aconseguint el mínim consum», va destacar Sansa. Amb una inversió de 173 mil euros en enllumenat per a aquest 2023, la cònsol menor va esmentar que «de forma paral·lela continuem treballant per a trobar fonts d’energia alternatives per als edificis comunals». Tanmateix, es continuen mantenint les mesures implementades per a reduir al màxim el consum, un fet que es porta aplicant des de l’any passat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT