PUBLICITAT

Andorra la Vella

Andorra la Vella promou un premi d’escultura contemporània

L’objectiu és potenciar la cultura i fomentar l’espai del Parc Central

Per Maria Lozano

Les autoritats i els artistes durant el recorregut del Parc Central
Les autoritats i els artistes durant el recorregut del Parc Central | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

El comú d’Andorra la Vella ha creat un premi d’escultura d’art contemporani amb l’objectiu de potenciar l’art i la cultura a la parròquia, a més de promoure l’espai verd del Parc Central. El cònsol major de la capital, David Astrié, enfatitzari ahir que «es vol potenciar la creació artística i consolidar el Parc Central com a espai cultural al costat del centre d’art i posicionar els espais urbans com a epicentre de l’art contemporani».

Així doncs, es podran presentar projectes fins l’1 de setembre d’enguany, aportant tota la documentació necessària al Centre cultural la Llacuna. El premi per al guanyador és de 6.000 euros, i s’ha establert uns altres 14.000 euros per a les despeses de producció de l’obra. Cal destacar que aquesta no podrà de ser de ferro ni d’acer Corten. El concurs està dirigit a artistes professionals i emergents del país i serà de caràcter biennal.

El cònsol menor del comú, Miquel Canturri, va explicar que «l’obra guanyadora s’instal·larà al Parc Central perquè sigui a cel obert. Així doncs, l’esculturà lluirà junt amb les sis peces d’artistes del país»: «Bust de Filipines», d’Àngel Calvente, «la Cadireta» de Rafael Contreras, «El vent recull l’univers infinit» de Judit Gaset, «Homenatge al Voluntariat» de Nerea Aixàs, «Jo en tu» d’Emma Regada i la instal·lada recentment «Nu Femení o Mari Carme» de Josep Viladomat.

Per altra banda, Astrié va ressaltar l’oportunitat de fer aquesta iniciativa per al Parc Central, ja que en els últims anys ha canviat molt i ara «és el punt verd de la parròquia», va remarcar. Així doncs, va recordar que s’han incorporat escultures urbanes, s’ha millorat a la gespa, l’arbrat i el llac, s’ha posat en funcionament el Centre d’Art amb la sala d’Exposicions del Govern i ara s’està renovant la zona integral dels llocs. A més en els pròxims mesos el Parc Central disposarà d’un espai de creació i exposició en un local que el Comú ha cedit a l’associació de Creadors de la Xarranca: «A més de ser el gran pulmó verd d’Andorra la Vella, aquest espai s’ha convertit en un enclavament cultual important que volem potenciar», va informar Astrié.

PUBLICITAT
PUBLICITAT