PUBLICITAT

La Federació Andorrana d’Esquí inicia la pretemporada

Els esportistes estan duent a terme proves físiques per a conèixer el seu estat fisiològic

Per Joan Jiménez

Proves físiques de la Federació Andorrana d’Esquí.
Proves físiques de la Federació Andorrana d’Esquí. | FAE

Els esquiadors de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), van tornar a la seva rutina d’exercicis d’alt rendiment, a fi de preparar la pretemporada. Pas a pas, els esportistes estan duent a terme unes primeres jornades d’entrenament, on estan realitzant els primers testos, diverses proves d’esforç i l’anàlisi personalitzat i adaptat per a conèixer bé la capacitat dels esquiadors i traçar bé la temporada.

Els equips van tornar a l’activitat esportiva de pretemporada fa vora dues setmanes i aquesta finalitzarà a finals del mes d’octubre. En paraules del preparador físic de l’FAE, Damià Costa, «aquestes primeres setmanes hem començat amb les proves d’esforç, que és una cosa nova que es fa aquí al Centre de Tecnificació d’Ordino (CTO)». A més, Costa va estipular que ««l’objectiu és donar un tret de sortida i veure com estan els esportistes a escala fisiològica: conèixer paràmetres com on està la freqüència cardíaca màxima, on estan els llindars aeròbics i anaeròbics i sobretot saber si l’esportista és apte per a fer esforç, que en principi és així, però és important saber-ho per tema salut».

Durant aquestes primeres jornades, s’estan duent a terme proves específiques per a cadascun dels esportistes, realitzant diversos testos físics que atorgaran unes «valoracions que fem diversos cops a la temporada», va afirmar el preparador físic de l’FAE. Costa va declarar que «aquí valorem més la capacitat funcional de l’esportista, amb diferents proves, com per exemple amb un test d’squad amb càrrega les velocitats amb què mou les diferents càrregues, o salts». Costa va explicar també que «després de cada bloc i durant tota la temporada», i ara estan començant a avaluar als esportistes de la federació andorrana d’esquí.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT