PUBLICITAT

Prop d’un centenar de persones a la Diada de Sant Romà de Vila

La novetat d’enguany va ser la graellada popular i música en directe de Makuka & los Afronautas

Per El Periòdic

Un moment de la celebració de la Diada de Sant Romà de Vila.
Un moment de la celebració de la Diada de Sant Romà de Vila. | L.G.

La tradicional Diada de Sant Romà de Vila va recuperar plenament la normalitat i va aplegar prop d’un centenar de persones. L’aplec va tenir lloc ahir, va comptar amb la missa de l’església de Vila, la ballada de sardanes i, com a novetat, una graellada popular i música en directe de la mà del grup Makuka & los Afronautas. Tal com va explicar el conseller de Cultura del comú d’Encamp, David Cruz, «la celebració és una data marcada al calendari que permet mantenir i fomentar l’esperit de comunitat dels encampadans i encampadanes». 

En aquest sentit, Cruz va recordar que «la pandèmia del coronavirus els va obligar a aturar les diades per a prevenir la propagació del virus» i va celebrar que ahir es pogués recuperar plenament la normalitat de l’esdeveniment sense cap mena de limitació. A més, va posar en relleu la participació de la comissió de festes en l’organització, la qual es va encarregar de dur a terme la graellada popular, que va comptar amb un total de seixanta assistents, i del grup de música, que va amenitzar l’ambient de la festivitat, destacant que estan treballant conjuntament perquè els joves prenguin part de més actes tradicionals. «Els anem engrescant perquè puguin participar de més actes», va dir el conseller de Cultura. 

D’altra banda, qüestionat pels esdeveniments que s’organitzen per la Festa del Poble i Sant Joan a la parròquia, Cruz va manifestar que «la gran novetat d’enguany és la recuperació del concert de Sant Joan», una actuació que es durà a terme a l’aparcament de Sant Miquel i que espera que «tingui una bona rebuda per part de la gent», ja que es tracta d’una tradició que es feia antigament i que en els darrers anys s’havia perdut. 

PRÒXIMES CELEBRACIONS/ A més de la Diada de Sant Romà de Vila, hi ha quatre festivitats més que estan repartides entre els mesos de primavera i setembre. La més pròxima és la Diada de la Mare de Déu de l’Oratori i la de l’Ecologia, que se celebra el primer dissabte de juny a mig camí de les Pardines. Una Diada que comença amb una plegaria a la Mare de Déu de l’Ecologia seguida de la tradicional cantada de gojos i d’una ofrena floral. Seguidament, el Departament de Cultura ofereix a tots els assistents un aperitiu i un obsequi floral.

PUBLICITAT
PUBLICITAT