PUBLICITAT

Andorra Digital obre les places per a participar a l’International CyberEix

Es busca així enfortir les capacitats de resposta davant atacs cibernètics

Per El Periòdic

Andorra Digital busca participants residents al país per a formar dos o tres equips per a participar en l’International CyberEx, un ciberexercici en línia que busca enfortir les capacitats de resposta davant incidents cibernètics. Així ho confirmen des de l’Agència de Ciberseguretat i Andorra Digital, les quals consideren que l’esdeveniment és una bona oportunitat per a posicionar el país en el camp de la ciberseguretat i fer valdre les capacitats que tenen en la matèria.

Tal com recull la web de l’entitat, l’International CyberEx és l’execució d’un ciberexercici en el marc dels estats membres de l’Organització dels Estats Americans (OEA) i dels països convidats per l’Institut Nacional de Ciberseguretat d’Espanya (INCIBE), que permeti així doncs l’enfortiment de les capacitats de resposta davant d’incidents cibernètics i una millora de la col·laboració i cooperació davant d’aquest tipus d’incidents. L’activitat s’enfoca de manera directa cap a un perfil tècnic de seguretat amb alts coneixements en el camp de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC). Els països participants en potència són els estats membres de l’OEA, així com els països convidats per INCIBE. Cada territori podrà tenir un o diversos equips representants, els quals inclouran professionals de diversos camps i reforçaran la col·laboració entre institucions. Per altra part, la selecció finals dels equips anirà a càrrec d’INCIBE i el Programa de Seguretat Cibernètica de l’OEA. 

Així doncs, el ciberexercici es basa en un model de competició de seguretat cibernètica dissenyat per a servir com una activitat d’entrenament que permeti atorgar als participants experiència en el seguiment d’una intrusió, així com treballar les capacitats de reacció davant de ciberatacs anàlegs als que succeïxen al món real. D’aquesta manera, els equips competiran en una sessió de vuit hores, en la que hauran de ser els primers a resoldre el nombre més gran de desafiaments, però sense atacar-se els uns als altres. El perfil dels integrants del grup hauria de ser el d’un tècnic amb experiència i coneixements en seguretat TIC, com per exemple la gestió d’incidents a la seguretat de la informació, l’anàlisi de sistemes compromesos o el frau electrònic, entre altres.

Des d’Andorra Digital se cerquen participants per a formar equips de quatre integrants cadascun. Les persones interessades han d’enviar un correu electrònic a [email protected] abans del 4 de juny amb les dades de contacte, l’experiència en els àmbits i una carta de motivació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT