PUBLICITAT

Futbol base d'alt nivell al Memorial Francesc Vila

Reial Madrid benjamí, el RCD Espanyol aleví i l'Athletic Club de Bilbao femení, campions

Per El Periòdic

L'Athletic Club de Bilbao femení, campió del Memorial Frances Vila 2023.
L'Athletic Club de Bilbao femení, campió del Memorial Frances Vila 2023. | FAF

Aquest cap de setmana s'ha celebrat el XXII Memorial Francesc Vila, el torneig de futbol base de més prestigi al país, on participen equips internacionals de gran nivell. Les tres categories que s'han disputat al torneig (aleví, benjamí i femení), han atorgat una gran qualitat al terreny de joc, on s'hi han pogut veure nens futbolistes que, potser en un futur, estaran disputant les màximes competicions del futbol mundial.

En aquesta edició; en la categoria benjamí s'ha coronat com a campió el Reial Madrid, aconseguint el seu tercer trofeu d'aquesta competició. Una golejada a la final contra la Damm per 6-1, la qual va acabar atorgarnt el títol als merengues.

En la competició d'alevins, l'RCD Espanyol va proclamar-se nou campió de la categoria, després d'endossar una golejada de quatre gols a zero a la Damm. Els pericos aconsegueixen així el seu tercer títol Francesc Vila i la Damm acaba aquesta edició del torneig amb dos subcampionats.

Finalment, en futbol femení, les jugadores de l'Athletic Club de Bilbao es coronaven campiones del certamen, derrotant per un gol a zero a la Reial Societat en el derbi basc que es va viure a la final del torneig. Les lleones aconsegueixen així ser el conjunt amb més trofeus Francesc Vila de la categoria femenina.

Les seleccions andorranes van tenir una difícil tasca en haver d'enfrontar-se a grans equips del continent europeu i només el van poder classificar últims, en el cas dels benjamins, i penúltims, en les categories aleví i femení. Tot i així, aquest tipus de competicions són un gran reforç que ajuda als futbolistes andorrans a adquirir experiència i poder aprendre disputant partits contra els millors jugadors del futbol base europeu.

PUBLICITAT
PUBLICITAT