PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Més de 250 multes d’excés de velocitat a Catalunya

S’han imposat 321 sancions a Catalunya durant aquest període

Per El Periòdic

El radar de tram situat a la C-14, entre Vilanova de l’Aguda i Bassella.
El radar de tram situat a la C-14, entre Vilanova de l’Aguda i Bassella. | ANA

Els Mossos d’Esquadra han interposat més de 250 multes per excés de velocitat a conductors amb matrícula andorrana des de principis d’any i fins al 18 d’abril, segons informa el Servei Català de Trànsit (STC). S’especifica que durant els primers mesos i mig de l’any s’han posat 321 sancions a vehicles del Principat per diverses infraccions del codi de circulació de Catalunya.

La majoria dels expedients corresponen a multes per haver superat el límit de velocitat en les carreteres catalanes, per les quals s’han sancionat 259 conductors amb domicili al Principat, un 80,69% del total. Tot i així, també s’han posat multes per infraccions del codi de circulació relatives a la no senyalització de maniobres (20),  per incompliments de la normativa general (15), per conduir sota els efectes de l’alcohol o drogues (6) fer avançaments indeguts (6) o no presentar la documentació del conductor (6).

Durant el 2022 els mossos d’esquadra van imposar un total de 1.473 sancions a conductors residents per no respectar les normes de circulació del territori català. La majoria d’expedients es van obrir per superar el límit de velocitat de la via amb 1.133 multes, el que van ser el 76,2% del total. Les sancions per no senyalitzar maniobres o per incomplir la normativa general també es trobaven entre les més imposades.

Cal destacar que Catalunya compta amb un total de 377 radars distribuïts arreu del territori, dels quals 207 són fixos, 130 mòbils i 40 de tram, entre els quals es troba situat el de la C-14, amb la voluntat de controlar el compliment de les limitacions de velocitat a les carreteres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT