PUBLICITAT

Espot: "No hem traït a Liberals amb el pacte preelectoral"

El líder demòcrata creu que s'han de deixar de banda les declaracions creuades "perquè no beneficien a ningú"

Per El Periòdic

El cap de Govern, Xavier Espot, durant l'aplec de Canòlich.
El cap de Govern, Xavier Espot, durant l'aplec de Canòlich. | L.G.

"No hem traït a Liberals amb el pacte preelectoral". Aquestes han sigut les paraules amb les quals el cap de Govern i líder de Demòcrates, Xavier Espot, s'ha volgut reafirmar una vegada més en la situació viscuda envers els de Cabanes. Espot ha manifestat que les decisions que ha pres el seu partit "estan fonamentades amb motius objectius i no val la pena parlar-ne més". 

Tot i això, el líder de l'Executiu ha exposat que "tothom té el seu sentiment i el pot expressar lliurement", apostant, però, per "deixar de banda les declaracions creuades perquè no beneficien a ningú". A més, Espot ha volgut fer èmfasi en la ciutadania, la qual "està il·lusionada amb el nou govern, les valoracions són positives i hem de donar al nou executiu el benefici del dubte de fer bé les coses", deixant també la porta oberta a la possibilitat que, a mesura que s'aproximin les eleccions comunals, les ferides es puguin curar i cicatritzar.

Pel que fa a una possible entrada de més membres d'Acció al Govern, Espot s'ha mostrat clar i ha recordat que encara queden algunes secretaries d'Estat per cobrir, malgrat que "no hi ha quotes de partit" i la decisió de qui ocuparà aquests càrrecs es basarà en la recerca de les persones millor preparades per a exercir-los.

Finalment, i en relació amb les negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea, Espot ha volgut incidir en el fet que ja s'ha aprovat l'esborrany del pacte d'estat i que aquest es compartirà tant amb els representants dels grups parlamentaris com dels partits que no estan representats al Consell General.  "Esperem consensuar el text validat per tothom les pròximes setmanes", ha indicat. Quant a la possibilitat de tancar l'acord enguany, el líder demòcrata ha tornat a fer referència al fet que "tenim una finestra d'oportunitat per a fer-ho" i que si finalment no s'arribés a un bon acord per a Andorra, "no tindríem cap inconvenient en continuar negociant".

PUBLICITAT
PUBLICITAT