PUBLICITAT

Encamp

Tret de sortida a l'Andorra Bike Race

Els primers classificats dels 40 km han estat Enric Martorell i Iolanda López

Per El Periòdic

L'entrega de premis de l'Andorra Bike Race amb la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, els consellers Nino Marot i Andreu Riba, i el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes.
L'entrega de premis de l'Andorra Bike Race amb la cònsol major d'Encamp, Laura Mas, els consellers Nino Marot i Andreu Riba, i el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes. | Comú d\'Encamp

Encamp ha donat el tret de sortida al cap de setmana de competicions ciclistes amb l'Andorra Bike Race, que enguany complementa la 2a edició de la Gran Fondo Encamp el Pas de la Casa. D'aquesta manera, la plaça dels Arínsols serà fins diumenge a la tarda la zona neuràlgica de les diferents curses, les quals comptaran amb 400 participants, i de les diferents activitats que es portaran a terme emmarcades en l'esdeveniment, com sortejos, experiències 'finisher o música en directe, entre d'altres. 

"Des del comú estem molt satisfets d'haver iniciat aquest cap de setmana de la bicicleta a Encamp", ha destacat el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica, Nino Marot. Cal destacar que aquest és el primer cap de setmana de grans proves esportives que acollirà la parròquia durant tot el mes de juny.

L'Andorra Bike Race ha començat a les 9 hores amb la sortida dels gairebé 100 inscrits, repartits en els recorreguts de 28 i 40 quilòmetres. La prova s'ha fet en format 'Rally Raid', amb sortides individuals o en parelles cada minut i amb trams cronometrats a la zona de Grandvalira. En ambdós recorreguts ha estat permesa la modalitat gravel i E-gravel.

Per altra part, a les 15 hores s'ha iniciat l'entrega de premis, la qual ha comptat amb la presència de la cònsol major, Laura Mas, i els consellers comunals Nino Marot i Andreu Riba, així com del secretari d'Estat d'Esports del Govern, Alain Cabanes.

Guanyadors i guanyadores

Els primers classificats dels 40 km han estat Enric Martorell per la categoria masculina i Iolanda López en la femenina. El segon lloc ha estat per a Jacint Dinarès i el tercer per a Vicenç Galbany.

En la modalitat elèctrica, els classificats han sigut Milton Ramon en la primera posició, Ramon Serra en la segona i Javier Capilla en la tercera. Pel que fa a la modalitat per parelles, els guanyadors han estat Lorenzo Santolino i Alfredo Gómez (en l'equip Santolino Team). Lucas S. Haedo i Dario Burela (en l'equip Justiciero Team) i Lluc Crusellas i Pol Vilalta (equip KH7) han ocupat les segones i terceres posicions, respectivament.

Finalment, i ja en la categoria de 28 km, el primer i segon classificat absolut han sigut Aniol Montes i Oscar Rubio. En la categoria per parelles, Cande Moreno i Adrián Vanbeveren (equip Ride Like a Girl) s'han portat el triomf, mentre que Joel Varg i Nino Marot (de l'equip EncampTeam) han sigut els segons classificats. La tercera posició ha sigut per a Marina Burgaya i Jordi Ruiz (equip Team Abr).

Figures destacades durant el cap de setmana 

D'altra banda, a les 10.30 hores ha tingut lloc la sortida de la 'Social Vip Ride', on figures reconegudes del món de l'esport s'han concentrat per a realitzar un entrenament preparatori de cara a les curses de la Gran Fondo de demà. Aquesta concentració ha estat liderada per Víctor de la Parte (integrant de Pro Cycling) i Joan Verdú.

Les diferents curses del cap de setmana han comptat (i comptaran) també amb diversos personatges de renom, com Rober Gesink (membre de Pro Cycling), Jan Frondeno (Pro Sport), Eder Sarabia, Cande Moreno i Emma Snowsii. També figuren noms destacats del món MotoGP, com per exemple Carlos Checa, Iker Lecuona, Aron Canet o Marcos Ramírez; i grans figures del Dakar, com Mathieu Baumel, François Cazalet, Adrian Vanbeveren, Armand Monleon, Sam Sunderland, Lorenzo Santolino i Joan Pedrero.

Pel que fa als equips participants del cap de setmana, destaquen el club femení Andorra i Racc Holabici.

Les curses continuen demà

Demà diumenge tindran lloc els tres recorreguts de la Gran Fondo Encamp el Pas de la Casa, les quals seran de 31, 47 i 103 km i passaran per Els Cortals, Beixalís i el Port d'Envalira. Les sortides seran a les 8 i 10 hores, i de les 12 a les 15 hores hi haurà l'experiència 'finisher' amb dinar, música en directe i sortejos. Per a acabar, a les 15 hores tindrà lloc la cerimònia d'entrega de premis a l'escenari de la plaça dels Arínsols.

PUBLICITAT
PUBLICITAT