PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Majoral aposta perquè cada parròquia tingui el seu abocador de terres

Govern ja disposa de tota la documentació per a l'ampliació de la Rabassa

Per El Periòdic

L'abocador de la Rabassa.
L'abocador de la Rabassa. | Comú de Sant Julià de Lòria

En el marc de la celebració dels 800 anys de la troballa de Mare de Déu de Canòlich, el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, ha manifestat la seva decisió d'apostar perquè cada parròquia disposi d'un abocador per a dipositar les terres, mostrant-se així a favor de la voluntat del Govern per a potenciar instal·lacions arreu del país. "És el que més sentit comú tindria. Portar les terres de Canillo a la Rabassa, tenint en compte l'impacte mediambiental, el risc i l'afectació a la circulació que suposaria, no hi veig cap sentit", ha declarat. Tanmateix, és un fet que "almenys de moment no està previst ni pensat".

Seguint aquesta línia, i en relació amb l'aprovació precisament de l'ampliació de l'abocador de la Rabassa, Majoral ha anunciat que Govern ja disposa de tota la documentació requerida, "malgrat alguna demora" per part dels tècnics contractats pel comú a l'hora d'aportar informació complementària. "S'ha entregat tot el que es demanava i avui dia estem en pau", ha explicat, afegint a més la intenció que "l'ampliació es tiri endavant i s'aprovi com més aviat millor".

Una de les qüestions més demandades en aquest aspecte són les possibles molèsties que pot causar el trànsit de camions per la carretera de la Rabassa, un fet que Majoral ha defensat fent valdre que la instal·lació sigui comunal, ja que això "ens permet controlar qui, com i quan puja". A més, ha posat en relleu també que la corporació disposa d'una ordinació redactada, la qual regula els horaris de circulació de camions. "Es limitarà el trànsit abans de les 9.30 hores i durant l'horari per a garantir així una bona convivència amb els veïns dels quarts", ha manifestat el cònsol major, qui també ha assenyalat la importància de "buscar el costat positiu al fet que sigui de competència comunal, ja que ens permet controlar la circulació i el volum de terra que es pot pujar".

D'altra banda, Majoral també ha manifestat una clara intenció en què sigui en aquesta legislatura quan es finalitzi el vial lauredià amb la construcció del túnel, tal com els diferents partits van plantejar en campanya electoral. "Tots ells s'hi van comprometre i espero que així sigui. Si no és ara, no serà mai", ha declarat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT