PUBLICITAT

La Unió Hotelera presentarà al març una central de compres

  • L'entitat estudiarà l'acceptació dels tiquets restaurant d'altres països i la creació d'un sistema similar al Principat
EVA ARASA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Interior d'un establiment hoteler d'Andorra la Vella Foto: TONY LARA

Després de la fusió amb l'AdHA, la Unió Hotelera d'Andorra (UHA)enceta una nova etapa plena de reptes, tenint en compte un context econòmic global que no és gens favorable al turisme. La junta de l'entitat, escollida per aclamació dijous passat, planteja un programa de treball que persegueix l'objectiu de dinamitzar el sector de l'hostaleria a Andorra –una peça clau de l'oferta turística, que és «el motor de l'economia del país», amb paraules del nou president de la UHA, Àlez Armengol. L'associació pretén ser una eina útil per als hotelers i, ara que la creació del portal de reserves ja està en marxa, el següent pas serà posar en marxa una central de compres.

Armengol va avançar, en declaracions a EL PERIÒDIC, que aquesta iniciativa es presentarà el mes que ve i que serà a partir d'aleshores que es començarà a concretar el seu funcionament. És a dir, tot i que el concepte de central de compres és inequívoc, els productes que es puguin adquirir a partir d'aquest nou recurs que oferirà la Unió Hotelera dependran de les necessitats que expressin els hotelers i de les oportunitats que es puguin presentar –per exemple, en l'adquisició de productes innovadors que surtin al mercat.

«Si determinades comandes les fem a través de la Unió Hotelera, això ens pot donar una capacitat de compra molt important, cosa que ajudarà especialment els petits hotelers», va subratllar el president de la UH. Armengol va afegir que, gràcies a aquest instrument, aquests petits hotels «potser podran fer una renovació que, fins ara, no havien pogut afrontar».

Tiquets restaurant / Un altre producte que la UHA vol mirar d'introduir al Principat són els anomenats tiquets restaurant, és a dir, els vals que les empreses donen als seus treballadors per ajudar-los a cobrir les despeses en menjar. En una primera fase, s'estudiarà l'acceptació als establiments andorrans dels tiquets restaurant d'altres països, especialment França i Espanya –en aquests països, els treballadors tenen la possibilitat de pagar els àpats de feina de la seva butxaca i, amb els tiquets d'empresa acumulats, pagar-se un restaurant en moment d'oci.

Ara bé, segons va explicar el president adjunt de la secció de Restaurants de la Unió Hotelera, Angelo Guitard, per poder acceptar aquest tipus de vals és necessari resoldre primer algunes qüestions fiscals –a Espanya, aquests tiquets, fins a 9 euros per persona i dia, estan exempts d'IRPF i cotització a la Seguretat Social. A França, l'import exempt d'impostos és de 5,29 euros per tiquet.

Més a llarg termini, la UHA estudiarà la possibilitat de crear un sistema de pagament propi, similar a aquest tipus de xecs que ja existeixen en tants altres països.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT