PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Una prova per a obtenir el títol per a pilotar embarcacions

El certificat que permetrà ser patró de navegació d’esbarjo i esportiva

Per El Periòdic

Imatge d'arxiu d'una embarcació.
Imatge d'arxiu d'una embarcació. | El Periòdic

El Consell de Ministres va aprovar, el passat dimecres, la citació de la prova d’aptitud per a obtenir un títol per a pilotar embarcacions d’esbarjo i esportives. La convocatòria d’examen segueix els criteris establerts als reglaments que el Govern va aprovar aquest passat mes de gener per tal d’adaptar-se al nou codi de circulació. Amb la nova norma es preveuen tres títols (patró de navegació bàsica, patró d’embarcació d’esbarjo i capità de iot) que seran lliurats pel Govern, i serà la mateixa autoritat qui convocarà un examen almenys una vegada a l’any. 

Atesa la proximitat del període estival, el Govern té previst fer un examen el pròxim 29 de juny a les 19.30 hores al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Més endavant es preveurà una segona convocatòria durant aquest any 2023. La formació per a presentar-se a l’examen i obtenir els nous títols la continuarà impartint el Club Nàutic d’Andorra. Així, i tal com estipulen els reglaments, la prova convocada permetrà obtenir el títol de patró de navegació bàsica o el títol de patró d’embarcació d’esbarjo. 

Les persones interessades a prendre part en aquesta prova han de presentar al Servei de Tràmits del Govern, en l’horari d’atenció al públic, la sol·licitud oficial degudament completa i acompanyada dels documents que s’hi indiquen. El període d’inscripció a la prova d’aptitud s’iniciarà l’1 de juny del 2023 i es tancarà el dia 16 de juny d’aquest any. 

Així mateix, el Govern també recorda que tal com marca la nova legislació la persona resident a Andorra que disposa d’un títol per a pilotar embarcacions, ja sigui lliurat pel Club Nàutic d’Andorra o per l’autoritat competent d’un país, ho ha de canviar pel títol equivalent lliurat pel Govern d’Andorra. Per fer aquest canvi, el nou Reglament estableix les equivalències entre els títols lliurats pel Club Nàutic d’Andorra fins ara i els nous títols lliurats pel Govern (disposició transitòria segona del nou Reglament).

PUBLICITAT
PUBLICITAT