PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo concep un parc natural a la vall d’Incles

Camp, creu que no és fàcil a causa del volum de terreny privat

Per El Periòdic

| Alex Lara

Canillo hauria de replantejar molta més protecció per a una de les valls més naturals del Principat, la vall d’Incles, perquè no es comenci a omplir d’edificis com ja ha passat a altres indrets del país. Així ho ha afirmat el cònsol major, Francesc Camp que creu que el següent mandat serà l’indicat per il·lustrar el futur de la vall. Aquest planteja un parc natural, però adaptant la capacitat de construcció al fons de la vall, tot terreny privat. Camp opina que és complicat i s’haurà d’avaluar de manera seriosa «de cara al proper mandat comunal de la parròquia de Canillo perquè una part d’algunes valls de la parròquia també siguin parc natural», decles d’RTVA.

Hi ha exemples d’èxit com «el parc de Sorteny i el Comapedrosa». Amb tot, assegura que s’ha de protegir «en certa forma la vall. Jo crec que d’aquí a què no es pugui construir hem de deixar que el propietari hi pugui fer la construcció d’acord amb la zona».

Camp va recordar també que ja s’ha modificat el pla d’urbanisme per ser més restrictius a la zona, ja que el comú va rebre una gran demanda abans de la pandèmia i van posar fil a l’agulla. Només es permet aixecar bordes amb una planta baixa i una sotacoberta. Camp va destacar que el més important és «saber gestionar els equilibris entre propietat privada i terrenys públics, justament quan són zones amb molt interès».

PUBLICITAT
PUBLICITAT