PUBLICITAT

Andorra la Vella

La Policia demana 40 nous agents per a arribar als 300 efectius

La nova direcció del Cos de Policia es compromet a millorar les condicions laborals

Per Alba Cladellas Riera

Imatge de Bruno Lasne durant el seu discurs, ahir.
Imatge de Bruno Lasne durant el seu discurs, ahir. | ANA

El nou director de la Policia, Bruno Lasne, en el seu primer discurs al capdavant del cos policial, va demanar millores en les condicions laborals i va reclamar 40 nous agents per a arribar als 300 efectius en els pròxims anys. En resposta a aquestes demandes, el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, es van comprometre a destinar tots els recursos necessaris.
La celebració de la diada de la Patrona de la Policia, Santa Maria Auxiliadora, va començar amb la tradicional missa a l’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella i va seguir a la plaça del Poble amb l’acte d’honor a la bandera i la presentació d’armes. A continuació es va dur a terme l’acte central al Centre de Congressos de la capital on es va homenatjar als agents jubilats i es van lliurar insígnies i condecoracions. Tots els actes van ser presidits per Xavier Espot; la ministra Ester Molné; el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León i el director de la Policia, Bruno Lasne. La jornada va comptar amb l’assistència de representants de la Policia Nacional, la Guàrdia Civil, la Gendarmeria, els Mossos d’Esquadra, l’Ertzaintza, la Guàrdia Urbana de Barcelona i la Seu d’Urgell, la policia fiscal italiana, unitats duaneres i cossos policials de Geòrgia i Finlàndia.

En els discursos, el nou director del Cos de Policia va destacar que l’objectiu que s’ha fixat per a aquest any és «intentar millorar les condicions laborals» i per això «escoltarem al personal i sindicats per a poder aplicar millores en el funcionament». Lasne  va incidir en la necessitat de més recursos materials i humans a la Policia d’Andorra, ja que «tenim manca de personal en tots els grups i unitats» i, per tant, assegurava que «necessitem 40 membres més per a arribar als 300 efectius». Un fet que és necessari, però que «no es pot fer en un any»., i per això tenen previst anar incorporant nous efectius i cobrir totes les places vacants. Ja hi ha una nova promoció de nou agents que acabaran la seva formació a l’estiu i està previst que se’n convoqui una altra amb quatre places noves. Sobre el percentatge de dones al Cos de Policia va dir que «encara és molt baixa, ja que només en són 27, el que representa un 10% del total d’efectius».

Xavier Espot va dedicar gran part de la seva intervenció a parlar sobre la lluita contra els delictes tecnològics, però sobretot va posar èmfasi en la violència de gènere, assegurant que «no cessa», i que s’està registrant «un increment que és preocupant». I, per tant, considera «imprescindible que els poders públics dediquem més esforços al desenvolupament de mesures decidides per a crear una realitat en la qual la igualtat no sigui només un dret, sinó un fet». Sobre les millores de les condicions laborals, va assegurar que des del Govern «seguirem aportant més als recursos humans i amb més formacions perquè el Cos  de Policia tingui l’excel·lència i efectivitat que l’ha caracteritzat sempre i perquè els agents treballin en condicions de comoditat i continuïn servint amb molt bona nota a la societat». En la mateixa línia que Espot va intervenir davant els mitjans de comunicació la ministra Molné, destacant que «la Policia es mereix ser dotada de tots els mitjans necessaris i des del Govern farem tots els esforços necessaris», assegurant que dotaran la Policia dels recursos que mereix.

Durant l’acte es va retre homenatge als funcionaris que compleixen 30 anys de servei, i també als jubilats el darrer any, entre els quals destaca el fins ara director, Jordi Moreno. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT