PUBLICITAT

Andorra la Vella

Liberals es queda sense renovació de l’executiva per falta de relleu

Gallardo seguirà al capdavant del partit liberal almenys fins després de l’estiu

Per Anna Mencos

Imatge del Congrés Extraordinari de Liberals d’Andorra, ahir al vespre.
Imatge del Congrés Extraordinari de Liberals d’Andorra, ahir al vespre. | Liberals

Finalment Liberals no ha pogut presentar una candidatura per a rellevar l’actual executiva, tenint en compte que tots els membres havien posat el seu càrrec a disposició de la militància. Així ho van explicar ahir al vespre després del congrés extraordinari d’emergència que el partit va celebrar al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. Tot i que es comentava que hi havia una possible candidatura per part de Jordi Cerqueda o Cristina Rico perquè assumissin el lideratge del partit, finalment no ha pogut ser perquè no s’ha reunit el nombre de persones que cal per a presentar la candidatura.

Un dels motius que podria haver provocat aquest pas enrere són les anomalies financeres arrossegades de l’antic Partit Liberal d’Andorra (PLA) arrossegava. Aquest tema va sortir a la llum després que el tribunal de comptes emetés un informe que la Batllia havia d’estudiar el cas. El president del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, va manifestar que «estem molt tranquils de la gestió que hem fet sempre», i explicava que quan van assumir el relleu l’any 2011, el partit no tenia compromisos econòmics pendents i «mai se’ns ha notificat que així fos per part de cap entitat».

Durant la roda de premsa posterior al Congrés, Gallardo va explicar que «hem deixat que la militància busqués aquest relleu i malauradament no ha pogut ser». El president de la formació atribuïa els fets al poc temps que han disposat, al resultat de les eleccions i manifestava que «potser calen uns mesos més per a  acabar de digerir el resultat de les darreres eleccions del 2 d’abril, tancar bé l’etapa que estavan liderant l’antiga executiva del partit». Gallardo va explicar que Liberals tenia dos escenaris possibles, el primer implicava proposar una junta gestora a la qual se li encarregués la recerca d’aquesta executiva, però finalment van arribar a la conclusió que la via més correcta és que continués l’executiva actual en funcions fins al setembre per a «tenir més temps i d’una manera més directa implicar-nos en la recerca d’un possible relleu d’executiva i que el nou equip es prepari ja de cara a les eleccions comunals». El president va remarcar que «volíem que fos la militància la que decidís si trobar un nou relleu per a fer front a les eleccions comunals. Això no ha estat possible. El que sí que ha quedat clar és que ens haurem d’implicar en l’àmbit d’executiva per a trobar aquest relleu perquè encari i continuï defensant l’acció política dels liberals» mentre afegia que ja era hora de fer un congrés de valoració i de posar els càrrecs a disposició de la militància. «Si hagués sortit una candidatura d’una nova executiva hauria sigut una bona notícia», explicava.

D’altra banda, Jordi Gallardo argumentava que el Congrés ha servit per a fer autocrítica de les eleccions i veure què poden fer per a aixecar el partit. Per aquest motiu detallava que han decidit repensar com poden encaixar la ideologia liberal als nous temps de la societat andorrana, i per aquest motiu, han creat el grup de reflexió de liberalisme amb l’objectiu que «adapti la ideologia als nous tempos i a les noves necessitats que la ciutadania andorrana demana».

Gallardo va acabar el seu discurs manifestant que «creiem i pensem que hi ha d’haver un relleu, però també pensem que el relleu s’ha de fer bé i no de manera precipitada». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT