PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra participa per primer any a la Feria del Libro de Madrid

El Principat formarà part de la 82a edició d’un dels esdeveniments literaris més importants

Per El Periòdic

Imatge de la Feria del Libro de Madrid de l’any 2022.
Imatge de la Feria del Libro de Madrid de l’any 2022. | El Periódico de Catalunya.

El Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, a través de l’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques, ha comunicat que participarà a la 82a Feria del Libro de Madrid, que tindrà lloc del 26 de maig a l’11 de juny al Parque del Retiro. Aquesta serà la primera vegada que oficialment el Principat tindrà un estand a la fira on s’agruparan editors membres de l’Associació d’Editors d’Andorra. 

La Feria del Libro de Madrid és un dels esdeveniments literaris més importants de l’estat espanyol, organitzat per l’Associació de Llibreries de Madrid, en estreta col·laboració amb l’Associació d’Editors de Madrid i l’Associació de Distribuïdors FANDE. 

Els objectius de la presència d’Andorra a la Feria del Libro de Madrid són promoure el sector editorial andorrà, presentar les publicacions que directament o indirectament s’han fet amb suport institucional i, d’aquesta manera, exposar i donar a conèixer a públics diferents la varietat d’escriptors i editors del país. 

En aquest cas, hi prendran part els editors següents: Publicacions del Govern d’Andorra; Editorial Andorra; Aloma Editors; Mesclant Editors, Trotalibros Editorial; Editorial i Acadèmia Masegosa; i Editorial Medusa. En total s’oferirà al públic madrileny prop de 100 títols en català i castellà. 

A més, i de forma paral·lela a la participació de la fira, Andorra impulsa i organitza un seguit d’activitats al mateix recinte firal i també a altres zones de la capital espanyola. 
Dissabte 27 de maig a les 19.30 hores a la llibreria Pérgamo hi haurà la presentació d’‘El tugurio’ d’Emile Zola publicat per Trotalibros Editorial a càrrec de la traductora, Amaya García Gallego, la prologuista Maria Aguilera (Cumbres clásicas) i l’editor Jan Arimany. L’endemà a la caseta d’Andorra des de les 18.00 fins a les 20.00 hores tindrà lloc la signatura de llibres de Toni Sala, autor de ‘Los chicos’ i ‘Persecución’. Dilluns 29 de maig a les 19.00 hores a la llibreria La Mistral es durà a terme una conversa entre els escriptors David Pérez Vega i Toni Sala sobre els dos llibres citats anteriorment. 

Divendres 2 de juny des de les 18.00 fins a les 20.00 hores a la caseta d’Andorra hi haurà una signatura de llibres a càrrec de Javi Cohen, l’il·lustrador de ‘Triología rural’ de Lorca. El mateix dia, però al Pabellón Caixabank a les 19.30 hores hi haurà el recital Poetes. El music andorrà Lluís Cartes junt amb Oriol Vilella i Albert Freixas faran una actuació. 

Dissabte 3 de juny de les 19.00 a les 20.00 hores i diumenge 4 de juny des de les 12.00 fins a les 13.00 hores hi haurà la signatura de llibres a càrrec de l’autor andorrà Iñaki Rubio. Aquests són alguns dels molts actes que hi haurà durant la 82a edició de la Feria del Libro de Madrid.

PUBLICITAT
PUBLICITAT