PUBLICITAT

Andorra aspira a superar les 18 medalles de Montenegro

Els atletes viatjaran a Malta en un vol xàrter el dia 28 de maig

Per Maria Lozano

Orteu, Cabanes, Málaga, Arderiu i Martí en la roda de premsa, ahir.
Orteu, Cabanes, Málaga, Arderiu i Martí en la roda de premsa, ahir. | El Periòdic

La delegació Andorrana de 66 atletes que viatja a Malta la setmana que ve per a disputar els Jocs dels Petits Estats aspira a superar les 18 medalles que es van aconseguir a Montenegro l’any 2019. El president del COA Jaume Martí, en la roda de premsa d'aquest matí ha afirmat que «estic convençut que amb la delegació que portem, podrem superar les medalles que vam obtenir en els jocs anteriors», tot i que recordava que «hem d’estar atents perquè amb la pandèmia i l’aturada que va haver-hi amb les competicions, no sabem com arribaran els rivals d’altres països de forma».

L’acte s'ha dut a terme a la Sala Manel Cerqueda d’AndBank i ha estat conduït pel sotsdirector de Banca País de l’Entitat, Josep Maria Cabanes, que ha recordat que des dels primers jocs estan acompanyant al COA.  A més, els atletes Guillem Arderiu i Carlota Màlaga han fet de models de la vestimenta que identifica la delegació andorrana.

Jordi Orteu, el cap de la Missió, ha explicat la logística de la competició i ha afirmar que l’equip sortirà amb un vol xàrter el dia 28 de maig i tornarà a Andorra el 4 de juny. A més, la cerimònia d’inauguració serà el 29 de maig, dia en què entrarà en joc la delegació nacional. Per una altra banda, la cloenda serà el 3 de juny.

Per altra banda, Orteu ha parlat sobre els abanderats: «els hem escollit a ells perquè són dos atletes becats pel COI en les beques de solidaritat olímpica. Per altra banda, pel que fa a la Vicky Jiménez no teníem la certesa que pogués estar en la inauguració», comentava. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT