PUBLICITAT

Xoc de trens

L’FC Andorra i el Leganés igualen forçes a Butarque en un emocionant partit entre dos bons equips

Per Joan Jiménez

Mika Mármol, jugador de l’FC Andorra, durant el partit contra el Leganés.
Mika Mármol, jugador de l’FC Andorra, durant el partit contra el Leganés. | FC Andorra

L’FC Andorra ha visitat Butarque avui sense grans objectius pels quals lluitar enfront d’un Leganés amb unes expectatives similars. Tot i així, els dos conjunts ens han regalat un partit emocionant, replet d’ocasions i jugades d’alt nivell, entre dos equips equilibrats en les seves forces i amb molta qualitat en els seus planters.

L’inici del partit ha estat marcat per una possessió destacada de pilota per part dels tricolor, però sense ser capaços de sortir més enllà de mig camp a causa d’una gran pressió «pepinera» que aprofitava qualsevol error o contraatac per apropar-se a la porteria andorrana. Nico Ratti ha tingut un ensurt en fallar una passada que quasi acaba obrint el marcador pel Leganés només començar el partit. A banda d’això, una defensa imperial de Pastor i Mármol aconseguia repel·lir els atacs madrilenys. Al minut 15, s'ha produït la primera trepitjada de l’FC Andorra a l’àrea rival en forma de córner, i a partir d’aquí, els de Sarabia aconseguien tenir més profunditat i causar situacions de perill que salvava el porter «pepinero», Dani Jiménez. Al minut 25, es produïa el primer gol del partit per part de Pastor, després d’un excel·lent centre de córner de Jandro Orellana i un gran salt i espectacular rematada del defensa tricolor. A partir d’aquesta obertura del marcador, el partit es converteix en un equilibri de forces entre els dos conjunts que es resol amb un gol estratosfèric del Leganés, gràcies a un míssil creuat i enroscat del davanter Karrikaburu al minut 40.

L’FC Andorra ha sortit al camp a la segona meitat amb energia, pressionant al Leganés amb la pilota als peus, tancant al conjunt madrileny a la seva àrea i trobant forats per on provocar diverses ocasions de perill. Però passats els primers 15 minuts de la segona part, el Leganés comença a apropiar-se del partit i ha aprofitat més les seves pilotes, arribant a incomodar en gran mesura als tricolor. Tal es així, que els «pepineros» han marcat dos gols anul·lats que han fet perillar l’oportunitat de treure algun punt de Butarque. Però gràcies a una defensa notable de Petxa, Pastor i Mika Mármol, han ressolt les ocasions de perill del conjunt madrileny, salvant algunes confusions que haguessin pogut sortir molt cares. Arribant el minut 80, els canvis tricolor s'han enfocat  en la defensa, donant entrada a Vilanova, clau per a evitar un u contra u del Leganés amb Ratti, i a Aguado per a salvaguardar la pilota. A l’última ocasió del partit, Hector Hevel ha tingut una ocasió daurada, però ha fallat el seu xut enfront de Dani Jiménez just abans del xiulet final de l’àrbitre. Gràcies a aquest punt, l’FC Andorra es manté en el Top 10 de la classificació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT