PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Synthèse Quartet’ guanya el concurs de Cambra Romànica

‘Synthèse Quartet’ guanya el concurs de Cambra Romànica

Per El Periòdic

Els integrants del ‘Synthèse Quartet’, guanyadors del concurs.
Els integrants del ‘Synthèse Quartet’, guanyadors del concurs. | Associació Amics del Cambra Romànica.

L’Associació Amics del Cambra Romànica ha organitzat el cinquè Concurs Internacional Cambra Romànica que va tenir lloc el cap de setmana passat, 20 i 21 de maig, a l’auditori del Palau de Gel de Canillo. En total 23 grups van participar en una edició que va incorporar per primera vegada una categoria per a menors de 14 anys anomenada Piccolo.

El jurat va estar format per Antonio Guirao, Catherine Ordenneau i Àlex Arajol. Van voler destacar la dificultat de fer música en conjunt i de transmetre les emocions adequades a l’estil musical, un dels àmbits que descriu la música de cambra. 

El primer premi se’l va endur un quartet de saxos originaris de Salamanca que cursa els seus estudis a Berlin, el Synthèse Quartet, que va saber guanyar-se al públic amb una actuació molt destacada. El segon premi va quedar en mans del duet parisenc Talhouët-Haismann al violoncel i piano, i el tercer premi va ser per a Helix Trio, un trio de corda i piano que estudia a Suïssa. 

La categoria base la va guanyar el Quartet 4 estacions, un grup de joves músics estudiants al conservatori de Granollers i el duet amb flauta i violí de la Cerdanya francesa Duo Belloch. El segon premi va recaure en el Duo Victòria, procedents del conservatori de Sant Cugat. 

La categoria Piccolo, que es va disputar únicament dissabte, va donar un primer premi pel Quartet 16 cordes i pel duet andorrà Duet Marfany de dos violins. Els grups Sistersduet i Els Penguins van tenir una menció del jurat.

PUBLICITAT
PUBLICITAT