PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Més de 250.000 persones van seguir l’e-Sports City Fest Andorra

Hi van participar 25 jugadors professionals i es van lliurar premis valorats en 25.000 euros

Per El Periòdic

Imatge de l’e-Sports City League celebrat al Poliesportiu d’Andorra aquest cap de setmana.
Imatge de l’e-Sports City League celebrat al Poliesportiu d’Andorra aquest cap de setmana. | Andorra Business

Més de 250.000 persones van seguir aquest cap de setmana l’e-Sports City League, el circuit més important de competicions amateur d’esports electrònics, celebrat al Poliesportiu d’Andorra. En aquest primer esdeveniment amb participació de professionals organitzat al país, s’ha aconseguit posicionar el Principat com un dels referents en la celebració d’aquestes competicions, en donar cabuda en un sol cap de setmana a un torneig internacional i nou competicions més.

En aquesta primera edició, els aficionats han pogut gaudir de les finals d’e-Sports City League Andorra o Cibertitans, així com competicions de videojocs com Clash Royale, Rocket League o Fórmula 1. Els tornejos tenien premis valorats en més de 25.000 euros que, a més, van donar l’oportunitat a nous competidors de diferents disciplines. Gràcies a aquests tornejos que es van retransmetre en streaming a través dels canals dels ambaixadors oficials d’e-Sports City League, s’ha assolit que només durant la jornada de dissabte, més de 250.000 persones d’arreu del món poguessin gaudir de l’esdeveniment.

La bona rebuda de l’esdeveniment tant per visitants físics amb unes 3.000 persones segons fonts de l’organització, com digitals, ha permès que el Principat se situï com a referent en una indústria que no para d’augmentar. Segons les dades de la consultora Newzoo, el sector mou anualment uns 196.000 milions de dòlars, i hi ha prop de 3.200 milions de seguidors.

Per la part andorrana hi van participar ACA e-Sports, What You Play, FC Andorra, Assegur, Motormatch, i desenvolupadors de videojocs instal·lats a Andorra com Cibertitans i Golden Haven Games. L’esdeveniment també ha comptat amb la col·laboració d’Andorra Turisme, el Comú d’Andorra la Vella, CityXerpa i Pyrénées/Epizen.

La directora d’Andorra Business, Judith Hidalgo, va mostrar la seva satisfacció «per la rebuda que ha tingut, no només per part dels jugadors i equips nacionals, sinó també per la part empresarial que ens han demanat una nova edició. Amb l’e-Sports City-Andorra hem inserit el nostre sector d’esports electrònics a un nivell ja internacional». Hidalgo també explicava que el proper pas serà al juliol a València on tindrà lloc un dels esdeveniments europeus més importants i on l’ecosistema andorrà tornarà a tenir presència gràcies a l’acord signat amb Encom. Aquest acord també comporta la celebració d’unes jornades empresarials, l’eSports City Talks Andorra, que se celebraran durant el tercer trimestre del 2023.

Aquest esdeveniment, obert a empreses andorranes i internacionals del sector, comptarà amb xerrades i conferències empresarials, educatives i d’innovació tecnològica.

Per la seva banda, el CEO d’Encom i Director de DreamHack Espanya, Arturo Castelló, va valorar que «la comunitat gamer ha demostrat estar més activa que mai gràcies al seu continu interès per esdeveniments com aquest. Que només durant el dissabte més de 250.000 persones de vuit idiomes diferents continuessin en directe el festival des dels canals oficials és per a nosaltres més que un orgull». El CEO d’Encom també va recalcar que amb aquest pas Andorra «ha demostrat que és un destí d’interès per a tots els aficionats del món dels videojocs i la cultura juvenil». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT