Taulats, primera a la Copa d’Espanya Sub18 d’Escalada

Primera posició per Laia Taulats i cinquena pel seu germà Nicolau

Laia Taulats al primer esglaó del podi, aquest darrer cap de setmana.
Laia Taulats al primer esglaó del podi, aquest darrer cap de setmana. | FAM

Aquest darrer cap de setmana es va viure un excel·lent ambient al Bosque de Acero, a Cuenca, per la primera jornada de la Copa d’Espanya d’Escalada de Bloc i Velocitat. Hi han acudit participants provinents de Galícia, Catalunya, València, Extremadura, Canàries, Balears o Andorra, que també hi ha estat present, sent en total 328 els participants que es reunien per a competir a l’esdeveniment, que va esgotar les places en tan sols un dia, la qual cosa suposa un rècord respecte a anteriors edicions. Els germans andorrans Nicolau i Laia Taulats van ser els joves tecnificats de la FAM que hi han pogut participar, acompanyats de Noam Goldin com a tècnic d’escalada de la FAM, van ser els que van participatr i gaudir de l’escenari d’aquest esdeveniment esportiu de primer nivell. Seguint l’ordre del programa, Nicolau Taulats va ser el primer a lluitar per a classificar-se en la seva categoria sub14 masculí. Amb un total de 32 participants, Taulats va poder passar a la final amb una cinquena posició de les classificatòries. De cara al migdia, s’iniciaven les classificatòries de bloc juvenil de la categoria Sub18 femení, el torn de Laia Taulats, on va aconseguir passar a la final amb una flamant primera posició de 26 contrincants que participaven en la mateixa categoria. Aproximadament a les 20.30 hores va ser el torn de la categoria Sub18 femenina, on Taulats, va tornar a brillar amb llum pròpia, i assolia coronar-se en primera posició, acompanyant-la al podi Elur Arteaga de la EMF-FVM i Andrea Rodríguez de la FEXME, en segona i tercera posició respectivament. Amb l’objectiu de continuar agafant experiència ja amb escenaris de més nivell competitiu, Laia Taulats també va competir en la categoria Absoluta, es va trobar entre les figures destacades que es van veure en aquesta Copa d’Espanya. Es va trobar amb cinc blocs duríssims, on va completar tres dels cinc tops, amb una facilitat admirable tot i no poder classificar-se. D’altra banda, a les 17.00 hores, era el torn per a les finals de la categoria Sub14, on Nicolau Taulats finalment acabava empatant amb una cinquena posició molt renyida amb l’escalador Daniel Mendaña de la Federació Balear d’Escalada. Va destacar el control que va desmostrar Nicolau respecte a l’edició d’Oviedo, amb uns resultats molt positius de concentració. El guanyador fou Eñaut Uson Pobes de la Euskal Selekzioa EMF-FVM.