PUBLICITAT

Andorra La Vella

Pere Baró, Marta Pujol i Maria Nazzaro encapçalen la nova executiva del PS

Els socialdemòcrates afronten la pròxima etapa amb cares noves per a donar un aire fresc

Per Sònia Lecha

La secretària d'organització, Maria Nazzaro, el president, Pere Baró i la primera secretària, Marta Pujol
La secretària d'organització, Maria Nazzaro, el president, Pere Baró i la primera secretària, Marta Pujol | PS

Pere Baró s’estrena com a president del Partit Socialdemòcrata d’Andorra. Així ho ha decidit la militància del XX Congrés ordinari del partit, que s’ha celebrat avui a la seu del PS. “La nova executiva vindrà liderada per la secretària d'organització, Maria Nazzaro, que fins ara era la coordinadora de la Joventut Socialdemòcrata d'Andorra i ara agafa aquest gran repte; Marta Pujol, que serà la primera secretària, que fins ara era vocal del comitè executiu”, ha exposat el nou president, Pere Baró, als mitjans de comunicació. 

Després dels resultats obtinguts a les eleccions i de la marxa de Pere López, el partit socialdemòcrata sembla que ha sabut entendre la necessitat de donar pas a cares noves i de dotar la formació d’un nou aire fresc i renovat en les figures de Baró, Pujol i Nazzaro. 

La composició es completa amb Sergi González, que és conseller del Comú d'Andorra la Vella; Maria del Carmen Garcia, empresaria de l'àmbit sanitari; Joao De Melo tècnic de turisme; Gerard Alís, advocat que havia estat secretari del partit i ara tindrà funció de vocal; i finalment Tomàs González, com a nou coordinador de la Joventut Socialdemòcrata. La primera secretària ha comentat que tenen la idea “d’assumir o tirar endavant el lideratge compartit i juntament amb els vocals que acaben de configurar aquesta executiva, compartir aquesta feina de donar un nou impuls al PS”. 

Els principals objectius de la nova executiva són: Renovar la imatge del partit, fer-lo créixer i aconseguir més bons resultats electorals; promoure més la comunicació tant interna com externa, organitzant més reunions, trobades o activitats per a millorar el sentiment de pertinença al partit i de comunitat entre ells i potenciar nous canals d'intercanvi d'informació i de comunicació amb altres agents socials i polítics. També com a objectiu principal tenen: Reactivar els comitès locals a totes les parròquies; i finalment, liderar la capacitat de donar resposta a la voluntat de canvi expressada per la població. 

D'altra banda, la militància del PS també ha escollit el nou Comitè Directiu, format per Maria Alaminos, Vicenç Alay, Jean-Michel Armengol, Josep Maria Cucalón, Jordi Font, Mariona González, Antoni Miralles, Tomàs Riart, Mari Carmen Sánchez i Jordi Torné, que també conformaran les conselleres generals Judith Salazar i Susanna Vela, els membres de l'executiva, els consellers de comú i els coordinadors dels comitès locals. Així mateix, s'ha votat pel defensor de l'afiliat que ha recaigut en Jan Cartes.

Finalment, el partit comptarà a partir d'ara amb una secretaria de Polítiques d'Igualtat que durà a terme la també presidenta del Grup parlamentari, Judith Salazar. Aquest òrgan s'encarregarà de proposar i promoure l'aplicació de polítiques d'igualtat que afectin les dones, el col·lectiu LGTBIQ+, les persones amb diversitat funcional i altres col·lectius discriminats.

PUBLICITAT
PUBLICITAT