PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La segona edició de l'Enfira't arrenca amb més de trenta activitats i un 15% més d’expositors a Encamp

La inauguració ha comptat amb la presència de diferents autoritats

Per El Periòdic

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, a l'espai de tir amb arc acompanyada de diverses autoritats.
La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, a l'espai de tir amb arc acompanyada de diverses autoritats. | M.R.

La cònsol major d'Encamp, Laura Mas, juntament amb diverses autoritats ha inaugurat oficialment aquest dissabte la segona edició de l'Enfirat, la fira multisectorial d'Encamp que, enguany, arriba a la seva segona edició amb més de trenta activitats i un 15% més d'expositors -un 80% dels quals repeteixen respecte a l'any anterior-. "Això vol dir que es consolida, que la gent està molt contenta del resultat que hem tingut" ha assegurat Mas. "La fira és un gran aparador del nostre teixit empresarial, cultural, i d'entitats associatives que serveix per a visualitzar-se, per a fer activitats, i perquè es donin a conèixer" ha afegit la cònsol major encampadana.

La inauguració, que ha comptat amb la presència de diverses autoritats com la mateixa cònsol major, el conseller de Turisme i Reactivació Econòmica d'Encamp, Nino Marot, el síndic general, Carles Ensenyat i els nous ministres de Turisme i Comerç, Jordi Torres, i de Cultura, Esports i Joventut, Mònica Bonell, s'ha iniciat amb una visita per la zona d'expositors on, tant els representants comunals com els consellers nacionals, han participat en diverses activitats i han interactuat amb comerciants i representants d'entitats. "Esperem que hi hagi bona acollida i que molta gent vingui a gaudir de la fira" assenyalava Mas mentre apuntava que el certamen és el tret de sortida a nou caps de setmana d'esdeveniments culturals i esportius de gran format. "Comença la reactivació econòmica de la parròquia fora la temporada d'hivern" ressaltava la cònsol major.

Enguany, com ha indicat Marot, destaca un nou punt de restauració a la sala de congressos del Complex que romandrà obert de forma contínua des de les 10.00 fins a les 20.00 hores i que comptarà amb propostes gastronòmiques com la clàssica polpada. A més, en aquesta edició 2023, i com a tret diferencial, hi participaran dues ciutats agermanades: Rouillac i l'Alguer.

El matí de la primera jornada de la fira, que se celebrarà al llarg d'aquest cap de setmana del 20 i 21 de maig, ha comptat amb diverses activitats com una masterclass del Club Pàdel i Tennis Encamp, una actuació per part de l'Escola de Teatre 'Musical Broadway' i una altra masterclass 'Encamp de gresca' a càrrec de l'Esbart Sant Romà. Durant la tarda, l'Enfira't acollirà altres propostes com la xerrada 'Sinzerad' TED Talk a l'escenari de la Sala de Festes a les 17.00 hores o la visita teatralitzada 'PHASA, la llum de la seva llar' al Museu FEDA a les 19.30 hores.

PUBLICITAT
PUBLICITAT