Un tràmit de record

El Morabanc Andorra s’imposa al Guipúscoa i assoleix la fita de major percentatge a la LEB Or

Per Joan Jiménez

Partit del Morabanc Andorra contra el Gipúscoa a la pista donostiarra, ahir.
Partit del Morabanc Andorra contra el Gipúscoa a la pista donostiarra, ahir. | Oscar Araujo

Els tricolor visitaven ahir al Guipúscoa amb l’ascens a l’ACB assegurat i amb una motivació personal d’igualar el record del Reial Betis i el CB Múrcia de millor balanç històric amb 30 victòries i tan sols quatre derrotes. L’equip de casa va poder guanyar un partit que va començar molt fluix i amb certes estones de relaxació per part dels tricolor, però que, finalment, va ser suficient per a què els de Nacho Lezkano aconseguissin el record de la categoria de plata i acabar la temporada seguint la tònica de tot aquest últim any.

Durant el primer quart, ni Morabanc ni Guipúscoa demostraven tenir una eufòria desmesurada per guanyar el partit. El xoc començava amb dos triples per cada equip, seguidament de constants intents de triples dels dos equips que no assolien veure cistella. Els donostiarres semblaven començar a avançar-se en el marcador arribant a un resultat momentani d’11-7, però gràcies a l’actuació d’unes bones jugades dels tricolor i una contenció més efectiva dels bascs, s’aconseguia arribar al segon quart del partit amb 16-17 a favor dels nois de casa.

El segon quart va tenir nom i cognom: Nacho Llovet. El capità tricolor va sortir llençat en aquesta fase del partit, realitzant a l’inici d’aquest període una gran esmaixada a més d’obtenir un tir lliure, col·locant al Morabanc Andorra a 3 punts del Guipúscoa. Després d’una petita discussió amb l’àrbitre, Llovet continuava demostrant les seves ganes en interceptar una pilota en atac del Guipúscoa i encistellant a plaer a la contra, posant un marcador de 25-28. Aquest impuls del capità, amb detalls de qualitat de Johnny Dee i Juan Rubio, sembla que va despertar al Morabanc i va desmotivar, encara més, a un Gipúscoa que començava a perdre punts en favor dels andorrans, acabant la primera part amb un 36-46 al marcador.

A l’inici de la segona meitat, el Morabanc Andorra semblava haver agafat un ritme ascendent des del segon quart, començant amb un altre triple de Johnny Dee. Semblava que els tricolor havien sortit a gaudir guanyant, però aquesta espècie de «relaxació» va donar ales a un Guipúscoa que aconseguia retallar punts, arribant a posar-se a 47-55 aprofitant un alentiment del ritme andorrà a mesura que anaven apropant-se. Tot i així, els tricolor es van adonar de la situació i van recuperar l’avantatge de 10 punts a l’acabar el tercer quart del partit.

L’últim quart va ser una certificació de l’avantatge del Morabanc, que si bé va tenir algun moment de confusió, va aconseguir obtenir un avantatge de gairebé 20 punts envers el Guipúscoa i assolir la fita.