PUBLICITAT

L’FC Andorra juga contra el Leganés pensant en Alti i Bakis

Els rumors de sortida dels dos jugadors tricolor inquieten a l’afició andorrana al final de la lliga

Per Joan Jiménez

Partit entre l’FC Andorra i el Leganés de la primera volta de LaLiga Smartbank.
Partit entre l’FC Andorra i el Leganés de la primera volta de LaLiga Smartbank. | LaLiga

L’FC Andorra arriba a la Comunitat de Madrid per enfrontar-se al Leganés, en un partit on els tricolor ja no juguen per un objectiu tangible en els dos últims partits de la temporada. Arribar al Play-Off d’ascens és impossible, ja que l’FC Andorra es situa vuit punts per sota de l’última posició que dona un bitllet per a la promoció d’ascens, ocupada per l’Albacete. Els nois de Sarabia tampoc han de patir per evitar el descens, pel fet que van assegurar la seva salvació abans d’hora i arriben tranquils a la penúltima jornada de LaLiga Smartbank, amb una diferència de 12 punts envers el Màlaga que marca la línia vermella per la pèrdua de la categoria. En aquestes circumstàncies, l’FC Andorra només pot aprofitar aquestes dues últimes jornades per adonar minuts a joves promeses que no han tingut gaire minutatge aquesta temporada, com és el cas del jove porter Marc Vidal que va respondre amb una òptima actuació contra el Tenerife a casa el cap de setmana passat, a més de donar a Sarabia 180 minuts perquè pugui experimentar tàctiques i noves formacions que ajudin a l’equip la temporada i continuar millorant i progressant en la categoria de plata.

Tot i així, l’enfrontament contra el Leganés es veu tacat per l’ombra de rumors de sortides de dos jugadors especials per l’equip de Sarabia i estimats per l’afició. Són els casos d’Adrià Altimira i Sinan Bakis, dos jugadors que podrien abandonar el conjunt tricolor a causa de grans ofertes recaptades per altres equips. El cas d’Adrià Altimira, aparentment, el més complicat de convèncer en aquest per retenir-lo al Principat. Presumptament, Altimira estaria en converses amb equips de primera divisió com el Rayo Vallecano, el Cadis, el Mallorca, el Vitória de Guimaraes i l’AZ Alkmaar. Són equips que juguen a lligues tan prestigioses com LaLiga Santander, la Pimeira Liga i la Eredivise. Els equips espanyols interessats per Altimira podrien ser una gran temptació per aquest, ja que la lliga espanyola té molta més visibilitat i prestigi que les competicions portugueses i neerlandeses. Tot i que, Rayo Vallecano, Cadis i Mallorca són equips que solen jugar per no baixar a segona divisió, en excepció de l’equip de Vallecas que aquesta temporada ha estat notable, arribant a coquetejar amb posicions europees, situant-se a només dos punts d’Europa. El Cadis, mentrestant, arriba al final de la lliga lluitant per no visitar l’Estadi Nacional l’any que ve, mentre que el Mallorca és l’últim dels candidats per jugar la Conference l’any que ve per darrere del Rayo. D’altra banda, el candidat portuguès per seduir a Altimira, el Vitoria de Guimaraes, està actualment classificat a la UEFA Conference League, oportunitat que tindrà que defensar en les dues últimes jornades contra Gil Vicente i el poderós Porto. Finalment; l’AZ Alkmaar té ja assegurada la seva plaça a Europa per l’any que ve com a quart classificat de l’Eredivise, siguent un dels equips més forts de la lliga neerlandesa, convertint-se en un destí molt seductor per Altimira. Tot i així, l’extrem ha de considerar el rol que aquests equips donarien a un fixatge que prové del novè classificat de la segona divisió espanyola i de si l’estil de joc s’adaptaria a les seves necessitats tàctiques, a més de conèixer les garanties de poder comptar amb minuts en el seu pròxim equip.

Per altra banda, Bakis podria haver pactat ja amb el Reial Saragossa el seu fitxatge, sent baixa en el partit d’avui per tal de no acomplir la clàusula del seu contracte amb el FC Andorra que estipula que si el turc-alemany acabés jugant, mínim 45, minuts d’aquests dos últims partits, es renovaria automàticament. En aquestes circumstàncies, crida l’atenció què Bakis hagi declarat molèsties físiques i la seva indisposició per jugar contra el Leganés demà, una situació que evitaria la seva renovació i li deixaria via lliure per fitxar per l’equip aragonès. I és que el problema més gran per l’equip de casa és aquest; els dos jugadors, de gran importància per Sarabia, abandonarien l’equip sense deixar ni un euro a les arques andorranes, complicant al club la capacitat de poder fitxar dos recanvis per aquestes figures de pes i poder enfortir la plantilla de cara la temporada 2023-2024. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT