PUBLICITAT

Els Consellers Generals a ple temps cobraran 4.371 euros

La Junta de Presidents ha acordat que l’òrgan constitucional pagarà els sous i dietes d’aquests

Per Alex Montero

El Síndic General, Carles Ensenyat, durant la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents d'avui.
El Síndic General, Carles Ensenyat, durant la roda de premsa posterior a la Junta de Presidents d'avui. | Govern d\'Andorra

La Junta de Presidents celebrada avui ha aprovat per unanimitat que els consellers i conselleres generals només podran percebre els salaris i les dietes per part del Consell General. Així ho ha explicat el Síndic General, Carles Ensenyat, qui ha afegit que «el salari de 4.371 euros mensuals es mantindrà només pels consellers generals a ple temps. Si a més de la seva funció com a conseller percep un altre salari, aquest serà de 2.185 euros». S’entén per conseller general a ple temps aquella persona que té dedicació exclusiva al Consell General, quedant exclosos el Síndic General i la Subsíndica General, Sandra Codina.

Dietes a càrrec del Consell General

Aquest òrgan serà l’únic que pagarà les dietes per desplaçament dels consellers i conselleres generals, posant ordre així a un problema traslladat fins avui dia. «No estava clar qui pagava cada cosa. Ara ho volem regularitzar i que hi hagi la màxima transparència», ha esmentat Ensenyat. També s’han establert quatre zones en funció de la tipologia de la ciutat, reclamant a més «la presentació dels tiquets per a justificar el pagament». 

La dotació econòmica dels grups parlamentaris es mantindrà sense variacions

Dotació econòmica dels grups parlamentaris

També es manté sense variacions la dotació dels grups parlamentaris, repartint-se «un 50% de l’import entre els cinc grups parlamentaris en parts iguals i l’altre 50% restant entre els 28 consellers». D’aquesta manera, i tenint en compte la constitució dels grups parlamentaris al mes de maig, rebran globalment 569.135 euros.
 
Comissions legislatives i permanents

La composició de les comissions legislatives estarà formada per nou membres o deu en el cas d’aquelles on també participi el conseller no adscrit. A més, els consellers generals tindran un percentatge en les votacions equivalent al que tindria el seu grup parlamentari a l’hemicicle. 

Pel que fa a la composició de la comissió permanent, els cinc grups parlamentaris s'han posat d’acord per a presentar una candidatura conjunta per a l’elecció d’aquesta, que serà votada el pròxim dijous 25 de maig. En la circumscripció nacional es troben Carolina Puig, Susanna Vela i Noemí Amador; mentre que la territorial estarà formada per Berna Coma, Maria Àngels Aché i Meritxell Alcobé. 

Nou inspector per a l’APDA

Ja per últim, la Junta de Presidents ha iniciat també els tràmits perquè l’Agència de Protecció de Dades pugui disposar d’un nou inspector al mes de juny. La renúncia es va presentar avui, a causa d’una llarga malaltia acreditada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT