PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neix la figura de la coordinadora de comerç

L’objectiu és enfortir els lligams amb el teixit empresarial d’Escaldes-Engordany

Per El Periòdic

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili.
La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Rosa Gili. | M. F.

El Comú d’Escaldes- Engordany vol «enfortir els lligams» amb el teixit econòmic de la parròquia i per aquest motiu ha creat la figura de la coordinadora de comerç, una persona que ha de servir com enllaç entre els restauradors, els comerciants i el comú i que té com a objectiu «fer créixer el comerç i l’economia local» per a poder fer la parròquia millor i més propera», tal i com va destacar la responsable d’aquesta coordinació en la reunió del poble organitzada pel comú ahir al matí amb el sector.

La cònsol major, Rosa Gili, va destacar que des del primer moment des del comú s’ha treballat per «ajudar a aquest teixit tan important» i va fer balanç de les accions fetes i del que es vol continuar fent. 

Gili va defensar que la reunió del poble, a més de servir per a la presentació de la coordinadora, havia de ser una «primera presa de contacte» amb el teixit empresarial per així poder palesar l’opinió del sector i establir un diàleg constant. En aquest sentit, la cònsol major va destacar la importància dels «intercanvis bilaterals» per poder «afermar la participació ciutadana» i que les accions que s’emprenguin tinguin en compte l’opinió del sector empresarial.

També va defensar les accions que ja s’han dut a terme per a «dinamitzar la parròquia» com esdeveniments culturals i esportius, l’impuls del projecte Caldes, la creació de noves places d’aparcament o el fet que no s’hagi augmentat la pressió fiscal. Tanmateix, va constatar que s’han fet nombroses obertures comercials a la parròquia, ja que la descriu com «atractiva», però afegint que són «ambiciosos» i volen que hi hagi moviment. 

D’altra banda, va defensar les intervencions urbanístiques dutes a terme a la parròquia i entre les quals les millores a Fiter i Rossell. Qüestionada per un dels assistents sobre la dinamització del carrer d’Engordany, Gili va defensar la intervenció a la part alta i va ressaltar que el fet que sigui «ambiciosa» ha de servir també per a potenciar espais com aquest carrer. També va explicar que hi ha accions pensades per a millorar la retolació de la parròquia. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT