PUBLICITAT

Dos nous secretaris d’estat en Economia, Justícia i Interior

Joan León i Jordi Puy s’incorporen al nou executiu d’Espot

Per El Periòdic

Joan Antoni León Peso, nou secretari d'estat d'Economia, Treball i Habitatge
Joan Antoni León Peso, nou secretari d'estat d'Economia, Treball i Habitatge | Universitat Abat Oliva CEU

Joan Antoni León i Jordi Puy seran els dos nous secretaris d’estat del nou executiu, corresponent als ministeris de Conxita Marsol, on León s’ocuparà de les matèries d’economia, treball i habitatge, i al ministeri d’Ester Molné ocuparà el càrrec Puy com a nou secretari d’estat de Justícia i Interior. Serà anunciat al pròxim BOPA on es realitzarà l’anunci oficial de la seva entrada a l’executiu.

Joan Antoni León Peso, que també va ser escollit durant aquesta setmana com a nou president del comitè lauredià de Demòcrates, és llicenciat en dret per la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona. Nascut el 1983 a Sant Julià de Lòria, és lletrat del Ministeri de Justícia i Interior, i ha estat cap d’àrea d’Afers Generals i Jurídics del Ministeri d’Afers Exteriors. Va ser conseller de Finances del Comú de Sant Julià del 2007 al 2011 i conseller d’Administració i Funció Pública del mateix Comú, del 2011 al 2015. Posteriorment, va ser secretari d’estat de Salut, abans d’assumir la secretaria d’Estat de Justícia i Interior la legislatura passada.

Jordi Puy i Segura nascut el maig del 1979 a Encamp, és Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona (2002), Llicenciat en Periodisme (2004) i en Dret (2008) per la Universitat Pompeu Fabra. Inicia la seva experiència laboral en el sector de l’enginyeria ambiental. Al 2004 comença a exercir com a periodista en diversos mitjans (com el Diari d’Andorra i TV3) per, finalment, l’any 2007 incorporar-se com a advocat al despatx Pareja i Associats de Barcelona, especialitzat en dret administratiu i urbanisme. L’any 2010 enceta la seva trajectòria en organismes públics a Andorra com a secretari de comissions al Consell General (interior, afers socials, sanitat i medi ambient, urbanisme, comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera) i secretari de la delegació del Consell General a l’OSCE. Posteriorment, ocupa el càrrec de secretari general adjunt del Consell General fins el 2016, moment en què és nomenat secretari general del Comú d’Andorra la Vella per al mandat 2016-2019. Des del 2020 fins a l’actualitat ha ocupat la codirecció d’un negoci familiar dedicat a l’àmbit de l’agroturisme i la restauració.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT