PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Encara queda una fita

El MoraBanc tanca avui el curs contra el Guipúscoa podent igualar el millor balanç històric de la LEB Or

Per Pol Forcada Quevedo

Un instant del partit entre el MoraBanc i el Guipúscoa a la Bombonera.
Un instant del partit entre el MoraBanc i el Guipúscoa a la Bombonera. | Dani Catalán - BCA

Després de proclamar-se campió de la LEB Or el cap de setmana passat, el MoraBanc Andorra disputa avui a les 21.00 hores el darrer partit de lliga contra el Guuk Guipúscoa. Tot i tenir el títol de lliga sota el braç i l’ascens directe a la principal lliga de bàsquet professional espanyola, l’ACB, les fites que pot assolir el conjunt del Principat no acaben aquí, ja que poden igualar el millor balanç històric de la categoria amb 30 victòries i només quatre derrotes, cosa que només ha fet el Real Betis la temporada 2018-19 i el CB Múrcia la 2010-11. «Ens fa certa il·lusió, però sobretot hem d’anar a competir perquè ha de ser part del nostre ADN fer-ho sempre sense importar les circumstàncies i la pista», va comentar ahir Natxo Lezkano en roda de premsa abans de posar rumb al País Basc. 

De cara el duel, el tècnic va assenyalar que «potser no ha estat la nostra millor setmana pel que fa a preparar un partit», ja que s’han exercitat pocs dies perquè «ens mereixíem aquestes jornades lliures que hem tingut i necessitàvem descansar a nivell físic i mental». Això sí, el basc va esmentar que l’equip ja es va entrenar abans del matx i que també ho farà avui a Sant Sebastià per a «fer-nos a la idea i preparar el partit el millor possible». Per altra part, el de Portugalete va confirmar que Alexis Bartolomé i Chris Czerapwoicz continuen de baixa, als quals se sumen Rafa Luz i Mihajlo Andric, que es van lesionar a principis de l’anterior duel. L’aler serbi era fins dimecres una baixa assegurada, però el cos tècnic va decidir que viatgés amb l’equip i veure com evoluciona. «Si es troba millor i no hi ha cap risc de cap mena, jugarà», va apuntar Lezkano. 

Pel que fa al rival, l’entrenador tricolor va esmentar que també tenen un parell de lesions amb jugadors importants, Mike Carlson i Mikel Motos. Són els vuitens classificats amb 19 victòries i 14 derrotes, i jugaran el play-off d’ascens. «És una de les plantilles amb més qualitat», i a títol personal va assenyalar que «és de les que més m’agrada de la lliga perquè tenen molt talent, juntament amb el Força Lleida». Lezkano també va comentar que els guipuscoans són un conjunt que «juguen molt bé i diferent». A més a més, «compten amb jugadors molt bons en totes les posicions i molt polivalents», i va fer èmfasi en el nord-americà Justin Jaworski, màxim anotador de la lliga i punta de referència de moltes opcions dels donostiarres: «És ara mateix un jugador diferencial en aquesta categoria». 

Luz se suma a les baixes de Bartolomé i Czerapowicz, mentre que Andric viatja amb l’equip a l’espera de si millora

Justament aquest jugador va explicar en roda de premsa que «no hem finalitzat la lliga regular i el matx contra el MoraBanc Andorra ens pot servir per continuar preparant-nos per als duels que tindrem més endavant, i per això continua sent igual de rellevant que qualsevol altre». Per la seva part, l’aler Xabi Beraza, altre integrant de la plantilla basca, va explicar que «hem d’acabar amb bones sensacions la temporada i arribar a les 20 victòries, un fet que ens faria mantenir el nivell de la primera volta». «Acaben de ser campions i imagino que això és el que volen demostrar, per això no crec que sigui un partit gens fàcil, però els podem fer front i inclús guanyar si fem les coses bé», va afegir. 

Per altra banda, i demanat pels conjunts del play-off, el tècnic dels del Principat va esmentar que «ara mateix no hi ha un clar favorit» i que el factor pista serà determinant. «Resulta molt complicat dir qui passarà i qui no», però per la trajectòria de la competició ara mateix, «Zunder Palència i Leyma Corunya, que compten amb el factor pista, previsiblement poden ser a la Final Four, però en un play-off tot pot passar i no descarto cap sorpresa», va afegir. 

En darrer lloc, tal com va informar RTVA a principis de setmana, Lezkano continuarà al capdavant de la banqueta tricolor la temporada vinent. Tot i això, ara per ara se centra en el darrer duel de la competició domèstica i deixa per a més endavant la preparació del següent curs: «Ni tan sols n’hem parlat, quan ens hem vist ho hem fet d’aquesta lliga i de l’actualitat més immediata. Potser la setmana que ve comencem a ajuntar-nos i veure coses».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT