PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La variació anual de l’IPC es fixa en el 5,4% a l’abril

La rebaixa és a causa de la disminució de preus de l’electricitat i el gas

Per El Periòdic

El grup de l’electricitat és un dels principals que ha fet reduir la inflació.
El grup de l’electricitat és un dels principals que ha fet reduir la inflació. | Arxiu ANA

La variació anual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) durant el mes d’abril s’ha fixat en el 5,4%, una xifra per sota de la registrada durant el març, quan va ser del 6,4%. Segons publica aquest dijous el Departament d’Estadística, el principal grup que ha fet disminuir la inflació ha estat l’habitatge, aigua, gas, electricitat i altres combustibles, que ha registrat una disminució d’un punt i nou dècimes, situant-se en el 5%, a causa de la disminució dels preus de l’electricitat i el gas entorn de la forta pujada durant el mateix mes de l’any passat.

La resta de grups que també han experimentat un decreixement han estat, en primer lloc, els d’aliments i begudes no alcohòliques, que han baixat un punt i nou dècimes, situant-se en el 14,4%, i també el grup de transport, que cau un punt i una dècima (1,3%) a causa de la disminució dels preus dels carburants i lubricants enfront de l’augment que es va produir durant el mateix termini del 2022. Per contra, el principal grup que s’ha incrementat ha estat el de vestit i calçat tenint en compte que ha presentat un creixement d’un punt (3,3%) a conseqüència de l’augment dels preus de la roba.

Pel que fa a la inflació subjacent, que és la variació de l’IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos, la variació anual durant el mes d’abril s’ha situat en el 5,9%,cinc dècimes per sobre de l’IPC registrat. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT