PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Alti i Bakis, al punt de mira

El de Cardedeu finalitza contracte el pròxim 30 de juny i el turc està a 45 minuts de renovar amb els tricolor

Per Pol Forcada Quevedo

Sinan Bakis i Adrià Altimira durant un partit de la temporada.
Sinan Bakis i Adrià Altimira durant un partit de la temporada. | @FCANDORRA

Ho diu Sarabia i ho hauria de dir qualsevol aficionat, i és que la primera temporada de l’FC Andorra al futbol professional, tot i no haver finalitzat encara, ha estat d’excel·lent. Els tricolor són ara mateix novens classificats amb 55 punts i encara podrien optar al setè lloc de donar-se una carambola. És per això que molts dels jugadors de la plantilla han cridat l’atenció d’equips de la mateixa Lliga SmartBank, així com de primera divisió i altres conjunts europeus. És el cas d’Adrià Altimira Alti i de Sinan Bakis. 

Començant pel primer, és un dels noms propis del conjunt del Principat aquesta temporada. El lateral català acumula un total de 2.393 minuts dividits en 35 partits, 26 d’ells com a titular i nou com a suplent. El de Cardedeu és un carriler per antonomàsia. En l’aspecte ofensiu la seva presència és més que notòria, esdevenint un referent per la banda juntament amb Valera, fins al punt d’anotar un gol i servir tres assistències. En l’àmbit defensiu també destaca, principalment pel seu marcatge, velocitat i capacitat de replegar. 

El carriler català desperta l’interès del Rayo Vallecano, el Cadis, el Mallorca, el Vitória de Guimaraes i l’AZ Alkmaar

El jugador de 22 anys acaba contracte amb l’FC Andorra el 30 de juny, i a principis de gener ja es va saber de l’interès del Rayo Vallecano. L’equip madrileny ha de suplir la sortida de Mario Hernández, i segons informa Marca, ja ha pujat fort pel tricolor amb un contracte de llarga duració. A inicis de mes també es va conèixer l’interès del Cadis CF, però la cosa no acaba aquí. Aquest parell no són els únics equips de la Lliga Santander que s’han posicionat per endur-se al català, ja que també s’hi suma l’RCD Mallorca. Així doncs, la qualitat del lateral s’ha fet notar. I més enllà inclús, el mitjà espanyol assenyala que el portuguès Vitória de Guimaraes, cinquè classificat a la Primeira Liga, i l’holandès AZ Alkmaar, quart a l’Eredivisie, també el tenen a la seva llista d’objectius. Caldrà esperar, però, si renova amb el conjunt del Principat, una opció a hores d’ara complicada. 

D’altra banda, aquest mitjà ja va informar ahir que Bakis, segons premsa espanyola, hauria arribat a un acord amb el Reial Saragossa, i ara sembla que està pràcticament fet. El davanter és una altra peça importat a l’esquema de Sarabia, acumula 2.061 minuts en 33 partits (22 com a titular i 11 com a suplent) i suma dues assistències i 12 gols, sent el màxim anotador de l’FC Andorra i el tercer de la lliga. El contracte que té el turc inclou una clàusula de renovació automàtica en cas de jugar més de 45 minuts en 25 partits. Li’n queda un per a fer-ho vàlid, però diumenge no va jugar per molèsties al genoll. Cal recordar que a finals del 2022 també es va publicar l’interès del Girona FC en el jugador, cosa que el club tricolor va negar més tard. Tot i això, es parla que el Celta de Vigo té a Bakis a la llista de reforços de cara la temporada vinent.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT