Avantatge dinamitat i derrota

• Perdre a Tíjola complica el matx de dimecres vinent contra el Knet i dóna vida a un Mallorca que no falla a Oviedo
TÍJOLA

Maglisceau pivota sota cistella, entre Santamaria i Howard, durant el partit disputat ahir a Tíjola Foto:IDEAL

Sembla impossible, però és tan cert com que els ases no volen. El BC River Andorra va dinamitar ahir un avantatge de 19 punts al descans sobre el Tíjola, un equip al que tenia amb el genoll a terra demanant clemència però que finalment va saber refer-se per derrotar un equip que aspira a ser el líder de la LEB Plata. El River va rebre un correctiu en el tercer quart amb un parcial de 30-17 que el va deixar sense reacció per a un quart final en què els locals van saber gestionar el tempo del joc i sobretot la part final del duel, per sumar la seva 13a victòria i deixar el River amb 5 derrotes, els mateixos punts que el líder, però amb un partit menys. I el que és pitjor: amb la moral hipotecada perquè precisament dimecres vinent els andorrans reben a casa el Knet Rioja.

Qui no va fallar ahir dels equips de dalt -el Knet descansava- va ser el Bàsquet Mallorca, que va vèncer amb claredat a la pista del FEVE Oviedo (71-89) i té a tir de pedra els andorrans, amb les mateixes victòries (16), però amb un partit menys. El River, conscient del que es jugava, va sortir ahir a matar, però si el primer quart va ser andorrà per un clar 10-24, i el segon va apuntalar la situació per marxar al descans 27-46, a partir de la tornada de vestidors va esdevenir l'hecatombe.

El tercer quart va marcar el principi de la sentència del River quan el Tíjola va treure l'orgull. Els locals estaven ferits de mort però se'ls va deixar fer, i així, davant del seu públic, es van recuperar miraculosament gràcies a l'ajuda del joc andorrà, que va anar a menys. Els 19 punts de renda amb què el River vivia van quedar en 6 al final del tercer període, i els nervis van començar a notar-se tant a la banqueta com a la pista a l'últim quart. Amb 73-73 es va arribar a la recta final, però els tirs lliures van afavorir els locals que van aprofitar la situació per desmarcar-se i donar la volta al marcador: 77-73 i desesperació. Amb tot, no hi ha res perdut encara si es guanya dimecres vinent el Knet Rioja al Poliesportiu. Això sí, la moral de la tropa està tocada, i no s'arribarà en les millors condicions per fer front a un matx d'aquest pal.