PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Creixen les intervencions relacionades amb violència

El 70,3% de les actuacions han estat per problemes domèstics

Per El Periòdic

El telèfon d’atenció a les víctimes.
El telèfon d’atenció a les víctimes. | Arxiu ANA

La Policia va efectuar 838 intervencions relacionades amb l’àmbit de la violència domèstica i de gènere, un 0,4% més que l’any 2021. Segons les dades publicades pel Departament d’Estadística, un 70,3% de les actuacions han estat a causa de problemes en l’àmbit domèstic, seguit de conflictes amb custòdia de menors amb un 17,8%. Els casos de violència de gènere han suposat un 7,3% de les intervencions, i els de violència domèstica un 4,7%.

Pel que fa al nombre d’infraccions en l’àmbit domèstic registrades, ha ascendit a 176, el que significa un increment del 6,7% enfront de les infraccions del 2021. La majoria han estat a causa d’agressions físiques, amb un 40,3% del total, seguides d’agressions físiques i psíquiques, amb un 34,7%, i psíquiques, amb un 25%. Quant al nombre de detencions per imputació d’infraccions d’àmbit domèstic, se n’han efectuat un total de 97, un 14,1% més en comparació a l’any anterior. Més de tres quarts de les detencions s’han efectuat per casos de violència física (77,3%). El 22,7% restant han estat per casos de violència física (19,6%) i per violència psíquica (3,1%).

Si s’analitza el gènere de la persona detinguda, el 71,1% han estat homes, i el 82,6% d’aquests va ser imputat per violència de gènere. Les dones van representar el 28,9% de les detencions per violència domèstica. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT