PUBLICITAT

Vanesa Arroyo és la nova gerent d’Andorra Recerca i Innovació

La decisió es va prendre per part del Patronat d’Andorra Recerca i Innovació

Per El Periòdic

La nova gerent d’AR+I, Vanesa Arroyo.
La nova gerent d’AR+I, Vanesa Arroyo. | Andorra Recerca i Innovació

Vanesa Arroyo és la nova gerent d’Andorra Recerca i Innovació. Així ho va dictar el patronat de la fundació, després de la reunió mantinguda dijous 11 de maig i format pels ministres sortints d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; Agricultura, Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó; i Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres. 

El nomenament és fruit d’un procés de selecció iniciat després de l’anunci publicat al BOPA l’1 de març d’enguany, el qual va ser dut a terme per l’empresa Gamma Management. Ara, Arroyo té per endavant un mandat de cinc anys, en funció d’allò que preveu la Llei 11/2021, del 13 de maig, de creació de la Fundació Privada del Sector Públic Andorra Recerca i Innovació.

La nova gerent d’AR+I és llicenciada en Biotecnologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, a  més de comptar amb un màster en gestió de la Biotecnologia per ALITER i un altre màster en gestió de l’Emprenedoria i la Innovació per la Universitat de Barcelona. També compta amb un Programa de Desenvolupament Directiu per la IESE Business School.

L’experiència l’avala i és que Arroyo té una àmplia carrera en la recerca i la gestió tècnica i financera de projectes de recerca en biotecnologia, biomedicina, genòmica i eHealth, tant des d’empreses privades del sector farmacèutic i biotecnològic, així com des de centres públics. A més, ha estat la impulsora de la creació del Clúster ACTINN (d’Innovació i Noves tecnologies d’Andorra), del qual va ser clúster manager durant els seus tres primers anys d’arrencada.

Ja per acabar, cal mencionar que Arroyo és cofundadora i presidenta de l’Associació de Biotecnologia d’Andorra, incorporant-se el 2019 a Actuatech. A l’inici de la pandèmia va formar part de l’equip tècnic de gestió de la COVID i va ser membre del Comitè Científic SARS-CoV-2. Fins al seu nomenament com a gerent era coordinadora de l’Agència d’Innovació i Relacions Internacionals d’AR+I.

PUBLICITAT
PUBLICITAT