PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Gran Fondo Encamp Pas de la Casa incorpora la BTT

La segona edició de la cita ja compta amb més de 300 inscrits i tindrà lloc entre el 26 i el 28 de maig

Per El Periòdic

Presentació de la cita.
Presentació de la cita. | Comú d\'Encamp

La segona edició de la Gran Fondo d’Encamp i el Pas de la Casa incorporarà una jornada dissabte per a les bicicletes de muntanya. Així ho ha explicat avui el director de la prova, Dani Buyo, en la roda de premsa de presentació que es s'ha celebrat al Comú d’Encamp i que ha comptat amb la presència del conseller del comú de Turisme, Nino Marot, la directora de Banca País d’Andbank, María Suárez, el ciclista professional Robert Gesink, i el triatleta Jan Frodeno. «Hem recuperat la marca Andorra Bike Race per la jornada de dissabte, que podem realitzar gràcies a Andbank», ha expressat Buyo, que ha destacat que la cita formarà part de la Gravel World Tour.
Prèviament, Marot ha destacat que «la prova aspira a arribar als 400 participants; actualment ja tenim més de 300 inscripcions». Cal recordar que la cita se celebrarà el cap de setmana del 26 al 28 de maig i que comptarà també una fira relacionada amb el món de la bicicleta que s’instal·larà a la Plaça dels Arínsols. Per al conseller, aquesta cap de setmana «serà la festa de bici». Per la seva part, Suárez ha fet valdre que «és una prova que compta amb el 25% de participació femenina i també que un 25% dels participants són residents. Demostra que som un país referent en el sector de la bicicleta». En la mateixa línia, Buyo ha afegit que «la majoria de proves, la participació femenina és del 10 o el 15%, i aquí gràcies al treball de clubs com Andona aconseguim arribar a aquesta xifra». 
Pel que fa als recorreguts, la cita del dissabte tindrà dues distàncies, la de 28 i la de 40 quilòmetres. Quant a la de diumenge, adreçada al ciclisme de carretera i part directa del circuit Gran Fondo, comptarà amb tres versions: la de 103 quilòmetres que obligarà els participants a afrontar els ports de Beixalis, el Coll d’Ordino, el Port d’Envalira i el dels Cortals d’Encamp. La segona distància pujarà a Beixalis i als Cortals al llarg de 47 quilòmetres; finalment, la distància curta serà de 31 quilòmetres i només pujarà als Cortals. Cal recordar que, en tractar-se de proves pensades per a aficionats, les bicicletes elèctriques hi són benvingudes .
Sobre els participants, a més de Frodeno i Gesink, hi haurà una nòmina important de personalitats del món de l’esport com Joan Verdú i Cande Moreno, els pilots del Dakar Adrian Van Bevere, Joan Pedrero o Sam Sunderlant, o l’entrenador de l’FC Andorra, Eder Sarabia, segons informa l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT