PUBLICITAT

Campanya per a visibilitzar la celiaquia entre els infants

La campanya ‘La celiaquia a l’escola’ es durà a terme el pròxim 16 de maig

Per El Periòdic

Material didàctic de l’entitat per a conscienciar els infants.
Material didàctic de l’entitat per a conscienciar els infants. | ACEA

L’associació de Celíacs d’Andorra (ACEA), amb el suport del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior, organitza el pròxim 16 de maig la campanya ‘La celiaquia a l’escola’, una acció que coincidirà amb el Dia Internacional de la Celiaquia.

En el marc d’aquesta campanya, a la que s’hi han adherit la major part de les escoles del Principat, s’oferirà un menú sense gluten per a tots els infants i es duran a terme diferents activitats didàctiques de sensibilització a l’aula i al menjador sobre la celiaquia, amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta malaltia a l’alumnat i conscienciar-los sobre què representa.

Des d’ACEA, es vol fer saber que, de vegades, un infant celíac es pot sentir exclòs en alguns actes socials, celebracions, activitats de convivència, esmorzars solidaris o inclús per a poder menjar fora de casa. «Tenim notícia de diferents casos on els infants celíacs han estat discriminats per raons de dieta a les seves escoles, tant en berenars de germanor en els que no se’ls hi ha proporcionat menjar sense gluten, com en diferents accions on el menjar estava present», asseguren des de l’associació. 

Aquesta posa en relleu també que s’han rebut queixes per part de pares, tutors i mestres que han verbalitzat que per a un infant no valia la pena canviar la logística dels menús per a poder atendre la seva necessitat. «Creiem que explicar la malaltia als nostres infants i joves ajudarà a prendre consciència del que representa i saber com gestionar la convivència amb algú celíac a casa i a l’escola», expliquen. A més, també afirmen que «cal sensibilitzar al col·lectiu docent i de serveis», per tal de continuar posant en relleu als diferents infants que pateixen celiaquia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT