PUBLICITAT

Escaldes- Engordany

Escaldes-Engordany continua apostant pel reciclatge

Es continuaran recollint les escombraries porta a porta

Per Maria Lozano

Cèlia Vendrell i Isabe Rogé en la roda de premsa d’ahir.
Cèlia Vendrell i Isabe Rogé en la roda de premsa d’ahir. | EL PERIÒDIC

La prova pilot de la recollida de residus porta a porta que es va engegar el 31 de gener a la zona dels Vilars d’Escaldes-Engordany tindrà continuïtat davant els resultats obtinguts. La consellera de Medi Ambient del comú, Cèlia Vendrell, va explicar ahir que «hem assolit els quatre objectius que ens havíem fixat: eliminar els punts verds, facilitar l’acció del reciclatge al ciutadà, millorar la qualitat de la recollida selectiva i reduir les emissions de C02».

Així doncs la Cap de Departament , Isabel Rogé, va mostrar els resultats dels primers mesos. Així doncs, ha posat en èmfasi que els ciutadans de la zona han millorat el reciclatge i s’ha reduït la proporció d’impropis de les recollides d’envasos, és a dir, els residus que estan fora de la fracció d’envasos, paper, vidre o restes d’aliments.

La campanya de comunicació que es va fer des de comú a través del repartiment de fulletons, de les publicacions web i de les xarxes socials de la corporació, a més de les realitzacions informatives de la zona.

La consellera de medi ambient ressalta que s’han aconseguit resoldre problemàtiques específiques de determinades zones com les de Prat de Rogetó, el carrer de les Teulades i del carrerÉtang Salé, ja que «hem eliminat tots els punts verds i hem fet més accessibles les voreres», ha recalcat Vendrell.

El comú durant aquests mesos ha subministrat bosses de reciclatge a 413 cases de les 683 identificades , 81 contenidors grocs, i 74 contenidors de rebuig. Des de la corporació s’han repartit 413 claus magnètiques que donen pas a la zona d’emergències, un mòdul de residus per a quan els veïns no poden deixar les escombraries. A més, Vendrell explica que «hem dut a terme diversos controls nocturns i diürns. Hem pogut detectar diverses incidències, i hem procedit a parlar amb la persona afectada per a poder reconduir la situació». A més, ha detallat que abans de la prova pilot es recollien uns 530 kg de brossa en deu dies i ara se’n recullen uns 700 kg per setmana.

Per últim, cal destacar que Vendrell ha explicat que el projecte s’ampliarà a més zones a tota la parròquia abans de les eleccions comunals previstes al desembre i que segurament es començarà a procedir en zones com Sant Esteve, la Solana o la Plana.
El comú d’Escaldes-Engordany és la segona corporació després d’Andorra la Vella que engega un projecte de recollida d’escombraries. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT