PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

De nou al cim

Els tricolor tornen a la màxima competició de bàsquet espanyola un any després de perdre la categoria

Per El Periòdic

Un instant de la celebració del MoraBanc amb l’afició al Comú d’Andorra la Vella.
Un instant de la celebració del MoraBanc amb l’afició al Comú d’Andorra la Vella. | Dani Catalán - BCA

Objectiu assolit. El MoraBanc Andorra es va proclamar aquest cap de setmana campió de la LEB Or aconseguint així el pas a la màxima categoria espanyola, l’ACB. Els tricolor ho van fer obtenint la victòria en un partit molt plàcid contra el Club Ourense Baloncesto amb un marcador de 95-61.

En la roda de premsa posterior al duel, Natxo Lezkano va començar donant l’enhorabona al Zunder Palència, segon classificat a la lliga, per la gran temporada que estan fent: «Fan un treball increïble, ens han posat les coses molt complicades i són un rival de primer nivell». A continuació, el basc va agrair a la directiva «haver-me portat aquí i haver-me posat tots els mitjans disponibles a disposició, no es pot demanar més», i al cos tècnic: «Són grans professionals i grans persones. L’ambient de treball ha estat insuperable i, en part gràcies a això, celebrem el títol». L’entrenador tampoc es va voler oblidar dels jugadors, fent esmena a tots aquells que han format part de la plantilla d’aquesta fita, inclús aquells que ja no hi són: «Han fet un treball increïble», qui van posar el seu nivell i talent individual al servei de l’equip.

Lezkano va voler destacar una dada, la que més m’enorgulleix, «que hem estat la millor defensa de la competició i l’equip que més reboteja». «Tot el que es refereix a esforç, compartir pilota i fugir d’egoismes, hem estat de matrícula d’honor». També de «respectar rivals», una de les claus per al de Portugalete. El tècnic tricolor també va agrair el suport de l’afició al llarg de tota la temporada: «Han animat moltíssim, tenim una afició increïble. Hem gaudit moltíssim i ens hem sentit molt bé a casa».

La festa no va posar el punt final a la Bombonera, que va estar a rebentar, ja que el conjunt va oferir diumenge a les 18.00 hores el títol a l’afició. El comú de la capital va ser l’escenari que va reunir un bon grapat d’aficionats, deixant la Plaça Príncep Benlloch plena de gent que no va voler perdre fil de la celebració. Hi va prendre la paraula el president de l’entitat, Gorka Aixàs, així com el director general Francesc Solana i diversos jugadors. El meu emotiu, però, va ser Nacho Llovet, l’únic que es va quedar per a tornar a portar el MoraBanc a l’elit.

Amb tot, ha estat una temporada per emmarcar d’ençà que va començar el 7 d’octubre amb el triomf al pavelló del TAU Castelló. Des de llavors fins ara, un total de 29 partits guanyats per als del Principat, que a falta d’una jornada ja han guanyat el títol de lliga i l’ascens. Els de Lezkano han demostrat un molt alt nivell, i només han perdut, a falta del darrer matx aquest divendres, en quatre ocasions. Per a fer repàs, la primera derrota va arribar a la jornada cinc en la visita dels andorrans al Zunder Palència (72-63), sent fins llavors els dos únics conjunts imbatuts de la LEB Or. La següent desfeta va tenir lloc amb el primer partit de l’any 2023, corresponent a la jornada 15. Un altre cop fora del Principat, aquest cop a Alacant (73-66). La tercera va tenir lloc al Barris Nord de Lleida amb un marcador final de 88-80 a favor dels de la capital del Segrià. La darrera va ser l’única a casa, amb un 78-82 a favor de l’Almansa en la jornada 30.

Com ja s’ha esmentat, l’última cita de la temporada arriba aquest divendres amb la jornada 34 de lliga, on els de Lezkano visitaran el Guuk Guipúscoa, vuitè classificat amb 19 victòries (les dues darreres consecutives) i 14 derrotes.

La ferida de l’any passat va fer molt mal, però els andorrans van poder dir, després de 364 dies, que tornen on es mereixen.

PUBLICITAT
PUBLICITAT