L'Atlètic es proclama campió i el Sant Julià baixa a la Lliga Unida

El líder segella el títol amb una golejada davant l'Engordany

Els jugadors de l'Atlètic, amb el capità Victor Pérez al capdavant, celebra el títol de campions, ahir al CE La Massana. | FAF

L'Atlètic Club d'Escaldes es va proclamar ahir campió de la Lliga Multisegur per primera vegada en la seva història. Triomf contundent davant l'Engordany a La Massana que impedeix l'Inter arribar a l'última jornada amb opcions, malgrat que també va guanyar. La UE Sant Julià jugarà la pròxima temporada a la Lliga Unida per primera vegada en la seva història. Un dels clubs de més renom del futbol andorrà arribava a la penúltima jornada amb opcions d'eludir el descens directe. Això passava per fer el mateix resultat o millor que l'Ordino, però la carambola no es va produir. Els ordinencs, de la seva banda, han estat gairebé una hora fora de la zona vermella, però l'empat final els manté en zona de promoció, a dos punts de la salvació.

UE ENGORDANY 1 - ATLÈTIC CLUB ESCALDES 7

El líder afrontava el seu primer matx ball per proclamar-se campió i no va fallar davant d'un Engordany que amb un triomf segellava matemàticament la permanència. L'equip de Fede Bessone no va mostrar el mínim de nervis i des del xiulet inicial va buscar el gol amb insistència. Va trigar tres minuts en inaugurar el marcador, mitjançant un xut de llarga distància de Riverola, tot i que prèviament havia gaudit d'una triple ocasió. L'Atlètic va mantenir el ritme altíssim després de l'0-1 davant un Engordany que gairebé no veia la pilota. Així, al minut 16 va rribar el segon, obra de Guillaume López. Quan es complia el meridià de la primera part, va arribar el tercer per a l'Atlètic, obra de nou d'un Guillaume López que al 25 culminaria un hattrick i faria pujar el 0-4. Abans del descans, Bolívar va fer pujar el cinquè gol, que deixava el títol més que encarrilat.

L'Engordany va enviar una pilota al pal al minut 60, mitjançant una falta directa de Luis Blanco i en la següent acció, Riverola feia el 0-6. Guillaume López culminaria una actuació de luxe al minut 70 quan va rematar a la xarxa el seu quart gol del dia i 15è en el que va de Lliga Multisegur Assegurances, superant per un gol en la taula de màxims anotadors al golejador de l'Inter, Sascha Andreu. Nájera marcaria al minut 78 el gol de l'honor de l'Engordany, per fer pujar l'1-7 definitiu.

INTER CLUB ESCALDES 1 - PENYA ENCARNADA 0

L'Inter tenia com a missió sumar els tres punts per arribar a la darrera jornada amb opcions. Tot i que l'Atlètic no va badar, els d'Otger Canals van fer els deures en un partit sense gaires ocasions contra un Penya Encarnada que necessitava un punt per segellar la permanència. Chus va protagonitzar el perill de l'Inter als primers minuts amb una centrada des de la dreta que Gallego va rematar fora i poc després, amb un xut desviat. Al minut 22, Gallego va fallar un colze a colze amb Basterrechea i al 35 va arribar el primer i únic gol del partit- Córner que treu per la dreta Jordi Roca i Pau Bosch marca de cap.

El Penya va estirar línies a la segona part. El primer avís, però, va ser d'un Sascha Andreu que va rematar de cap fora. Ordóñez ho probava al 60, però el seu xut s’estavella contra la defensa i al 76 la va tenir Rodrigo Piloto, però Adri Muñoz, ben col·locat, va aturar de nou per mantenir la seva porteria a zero i garantir la segona plaça per a l'Inter.

FC ORDINO 1 - UE SANTA COLOMA 1

L'Ordino afrontava el duel davant la UE amb opcions de sortir de la zona de promoció o de mantenir-se penúltim. Al final segueix setè i ocupant la plaça de promoció, però el punt sumat, amb la derrota dels lauredians, li dona per descartar el descens directe i situar-se a dos punts de la salvació. Els ordinencs es van avançar ben d'hora contra una UE que no tenia res en joc. Gran jugada de Rabassó, arriba a la línia de fons i fa la passada de la mort perquè Coro marqui ras i col·locat. En aquells moments, l'Ordino empatava a punts amb l'Engordany i se situava en posicions de permanència. Poc després la UE va poder empatar amb un mal refús de Vargas que va acabar amb la pilota al pal, però era l'Ordino qui estava dominant i buscant la porteria contrària, amb més ocasions com una d'Izan Fernández que va salvar sota pals Dacu. Al descans es va arribar amb l'1-0 però camí cap als vestidors, Christian Garcia va ser expulsat per empényer Coro.

Els colomencs, amb un home menys, van ser capaços d'empatar. Van avisar Faysal al minut 53 i Jordan al 57. Al 62, en una falta directa, Portuga clavava la pilota a l'escaire. Poc més de perill es va veure al CE La Massana, tot i que Victor Rodríguez va tenir el triomf per a l'Ordino al 72, però la seva rematada al segon pal i amb tot a favor va sortir fora.

FC SANTA COLOMA 4 - UE SANT JULIÀ 0

El clàssic suposava per al Sant Julià un enfrontament a cara o creu per mantenir les opcions de salvar la categoria. Havia d'obtenir el mateix o millor resultat que l'Ordino, però això no va passar i jugarà la Lliga Unida la pròxima campanya. Tot es va posar de cara per als colomencs, que no es jugaven res, al minut quatre. Penal que materialitzava Coto. La rèplica dels lauredians no es va fer esperar. Un xut al pal i una rematada de Maldonado alta amenaçava la porteria de Josep Gomes, capaç de mantenir l'avantatge mínim per als seus al descans.

A la segona part, el cuer va tornar a sortir buscant la porteria contrària però en una de les poques aproximacions colomenques a l'àrea rival, Aláez va rebre dins l'àrea i va creuar la pilota per fer el 2-0. En els últims minuts, Gila i Novoa van fer pujar el 4-0 definitiu.