PUBLICITAT

3.000 corredors participen en la Cursa Popular Illa Carlemany

Enguany s’ha celebrat la 12a edició d’aquesta tradicional cursa

Per El Periòdic

Imatge de la cursa d’ahir.
Imatge de la cursa d’ahir. | SFGA/JAViladot

La tradicional Cursa Popular Illa Carlemany ha aplegat avui 3.000 participants en la seva 12a edició. Organitzada per la secretaria d’Estat d’Esports i amb la participació del Ministeri de Salut, la cursa té l’objectiu d’impulsar una trobada social i cívica, alhora que també busca motivar a la ciutadania perquè integri i practiqui hàbits saludables.

A la cursa hi han pres part la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva, i el ministre de Salut en funcions, Albert Font, així com altres autoritats. «Ha sigut un èxit total de participació. Estem molt satisfets de la penetració que té aquesta cursa dins la societat», ha ressaltat Riva.

Com cada edició, els participants han pogut decidit si volien córrer la cursa de cinc o dos quilòmetres, tant per adults com per infants. La sortida s'ha fet davant del centre comercial Illa Carlemany i l’arribada, al Parc Central d’Andorra la Vella. A més, i com a novetat d’enguany, s'ha demanat als participants que es portessin l’avituallament d’aigua de casa, col·locant-se punts d’aigua a l’arribada per a poder reomplir-la per a evitar així la generació excessiva de residus plàstics.

La recaptació de la inscripció es destinarà enguany al banc d’aliments de Càritas d’Andorra. A més, la cursa ha permès també donar ple suport i promoció a la candidatura als Campionats del món d’esquí alpí Andorra 2029 amb la impressió del logotip a la màniga de les samarretes de la cursa.

Els guanyadors de la cursa

En la categoria masculina, el guanyador ha estat Nahuel Carabaña, mentre que en segona i tercera posició han quedat Pol Moya i Ivan da Costa. En la categoria femenina, Aina Cinca ha estat la guanyadora, Noah Borrego ha quedat en segona posició i Cristina Pres, en tercera.

PUBLICITAT
PUBLICITAT