PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

S’inicia el control dels accesos a Sant Julià de Lòria

Els accesos corresponen a Claror, Camp Ramonet, Port Negre i Coll de Finestres

Per El Periòdic

Imatge de la parròquia de Sant Julià de Lòria.
Imatge de la parròquia de Sant Julià de Lòria. | Comú de Sant Julià de Lòria

A fi de garantir la conservació del patrimoni natural de la parròquia i assegurar el respecte a la població i la propietat pública i privada del món rural, el Comú de Sant Julià de Lòria va aprovar una ordinació l’estiu del 2020 per a regular l’accés motoritzat i/o rodat al medi natural. 

En aquest sentit, un dels punts de l’ordinació estableix limitacions temporals en els sectors de Camp de Claror, Camp Ramonet, Port Negre i Coll de Finestres. D’aquesta manera, els vehicles de més de dues rodes només podran circular des del segon diumenge de maig, amb data límit fins al primer diumenge de desembre.

Així doncs, des d’aquest diumenge dia 14 començarà aquest període, al qual caldrà complir diferents condicions per a poder accedir-hi, com ara disposar d’un carnet. Per als residents a Sant Julià de Lòria, el primer any serà gratuït, mentre que els residents a la resta de parròquies del Principat hauran de pagar cinc euros. Sigui quina sigui la situació, per a obtenir-lo cal omplir la sol·licitud que es pot descarregar a través del web www.santjulia.ad, o bé directament al servei de Tràmits situat a l’edifici administratiu i lliurar-la allà.

Els visitants i/o aquells que no disposin de carnet hauran d’abonar 25 euros per persona i vehicle, a més de retirar l’entrada al servei de Tràmits, a l’oficina de Turisme de la plaça Lauredià o bé al moment, a la mateixa caseta d’accés construïda recentment. Els ramaders, per la seva banda, tindran el pas de franc i el control s’efectuarà a la zona de la Collada de Pimes.

A més, una vegada les persones creuin la barrera d’accés, hi haurà diferents mètodes de control perquè, en cas que es produeixi alguna incidència, puguin ser sancionats. De fet, els camins d’accés s’han vist afectats pel trànsit de vehicles i motos que no han respectat els passos de circulació indicats, malmetent així el terreny. Els beneficis que s’extreguin s’empraran per a assumir el cost que genera tot aquest trànsit.

PUBLICITAT
PUBLICITAT